Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

лампа за налягане на маслото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

лампа за налягане на маслото

колеги имам следния проблем .колата е брава 1.9 jtd и откакто съм я взел преди 3 месеца не работи лампата за налягане на маслото.тия от автокъщата я взели със спукан картер и я дали на някакъв цървул да я завари.но тойпонеже е цървул при махането накартера се развива и 1 болт на смукатела на маслената помпа не сложил на място гарнитуратаи мотора не е вдигал масло.той решил да прекъсне лампата за маслото,а аз съм виновен че не намерих време да я оправя.така закъсах до плевен.турботоне можело да се мажеи издуха втулки,хвъли масло и мотора блокира.взех друг мотор и го сложих ,но все още не съм направил лампата,та изкам да питам ,от какво може да е .датчика на блока го мерих и е добре.таблото го отворих и вътре нямаше скъсан кабел може ли някъде да има реле и къде .ако може някой да дфаде схема ще му бъда благодарен

Влизаш на сайта, секция Downloads, там в Books търсиш Bravo/Brava Service Manual, сваляш 4-те части да си ги имаш, в 4-та част отваряш страница 381 и гледаш в съдържанието на секцията на коя страница е схемата на лампата. Най-общо - таблото захранва лампата за масло с +12, сигналът излиза през определен кабел на едната букса и отива към датчика. Датчикът прекъсва масата. Всъщност захранването на тази лампа е успоредно с още няколко лампи - мисля че са тази на АБС, тази за ръчна, тази за изхабени накладки и още някоя беше.... Та ако другите лампи са наред - или тази е изтърбушена да не работи в таблото, или е нещо друго по веригата.

Коментар

оги извинявай за нахалството но не можах да намеря нищо,а и съм малко бос по тия работи,ако можеш да ми пратиш линк ще ти бъда благодарен.а иначе лампите на таблото са диодни и не вярвам да е изгоряла.въпроса е тия гадове от къде са я прекъснали.те явно са знаели къде най-не се вижда

Коментар

Working...
      X