моята кола има заверен преглед на въздушните възглавници от италия до 2013 година, така че това че на 10 години трябвало да си сменим възгалвниците са пълни врели некипели, ако ни се е намокрила централата, я сменяма с такава от кола която не е катастрофирала и не е мокрена, и няма да има проблем, пък да не се налага да се отварят никога.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
какво можем да направим когато светне лампата на аербека
Collapse
X
-
nedialk00
-
Извинявам се че по този начин пускам линка .Информацията е голяма и не ми се пише.Темата е доста стара и има много информация.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...Надявам се да помогна на много хора с аербеци на по 12-13-15 години.Моля някои модератор да направи по хубава тема и да я сложи като важна.Мисля че от сега нататък все повече хора щте имат нужда от съвет.Приятно четене.Fiat Bravа'96 1,6 16v 90к АГУ LOVATO
Коментар
-
Здравейте. Аз съм със Стило JTD 1.9, с първа дата на рег. 1.01.03г. Като я купих лампата на таблото за еърбега свети постоянно при запален двигател и естествено и съответното съобщение ’Failure Airbag’. Как мога да си реша проблема. Ходих и в сервиз на Фиат, но не ми обърнаха внимание на проблема.
Коментар
-
fiat_stilo213 написа:Здравейте. Аз съм със Стило JTD 1.9, с първа дата на рег. 1.01.03г. Като я купих лампата на таблото за еърбега свети постоянно при запален двигател и естествено и съответното съобщение ’Failure Airbag’. Как мога да си реша проблема. Ходих и в сервиз на Фиат, но не ми обърнаха внимание на проблема.Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
nedialk00
еъбег никога няма да излезе ако не му се подаде +12в , няма как да стане просто, във всяко правило има изключения, но силно ме съмнява да е гръмнал от нищото
Коментар
-
fiat_stilo213 написа:Здравейте. Аз съм със Стило JTD 1.9, с първа дата на рег. 1.01.03г. Като я купих лампата на таблото за еърбега свети постоянно при запален двигател и естествено и съответното съобщение ’Failure Airbag’. Как мога да си реша проблема. Ходих и в сервиз на Фиат, но не ми обърнаха внимание на проблема.Fiat Bravа'96 1,6 16v 90к АГУ LOVATO
Коментар
-
nedialk00 написа:еъбег никога няма да излезе ако не му се подаде +12в , няма как да стане просто, във всяко правило има изключения, но силно ме съмнява да е гръмнал от нищотоFiat Bravа'96 1,6 16v 90к АГУ LOVATO
Коментар
-
nedialk00
-
dinobg написа:Карам на газ и от една година насам жена ми постоянно като влезе в колата казва че и мирише ужасно на газ.Колата дори не е запалена проверявал сам 20 пати с сапунка да не изпуска от някъде .А чак сега се светвам ,че това е било от възглавниците (пиропатроните).Казах си никаква диагностика на аербеци които са на почти 16 години .Изклучих буксите и приклучих с проблема.
Коментар
-
nedialk00
за какъв чеп да си разглабя изпарителя немога да разбера ? газовия му клапан не държи, ако са му са се прецакали мембраните от замръзвалата газ върху тях тогава да го разглабя и да сменя мембрани, сега и да ги смени, то като му изпуска газовия клапан пак ще е същата история
Коментар
-
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer...6789541j.JPGС чистене на грешки, нищо не стана. Погледнахме само двата оранжеви конектора /на пасажера и до него/, почистихме ги и нищо. Някой може ли да ми помогне като ми каже, какво ще речат написаните от диагностиката неща.
Коментар
-
Няма да се разсърдя на никои,че е коментирал .Пуснах темата за да се саберат повече мнения какво да направим ако светне лампата на аербек системата и колата ни е на повече от 11-12 години без да са сменени аербеците(възглавниците).Отностно миризмата на газ в купето при влизане си я има все още. Колата ми на 03.2012 прави 16 години .Не са сменени аербеците.Имам обикновенна газова инсталация която обслужвам сам и работи супер.Почистил сам всичко испарител ,газов клапан .Проверявам за течове постоянно -няма такива .Накрая щте искарам възглавниците и щте ги задеиствам с 12в пак да видим .Могали да ги искарам и задеиствам без да чупя пластмасите? Аз мисля ,че не си заслужава да се правят каквито и да било диагностики след 12 година по аербек системата ако не се сменят аербеците(възглавниците)с чисто нови .Дори и да се вземе втора употреба от кола произведена 2001година пак щте е същото. Много са скъпи иначе бих се замислил да си ги сменя с чисто нови.Fiat Bravа'96 1,6 16v 90к АГУ LOVATO
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар