Четох много и установих ,че аербека трябва да се смени след 10 години.Когато купих колата сатана малка катастрофа .Блъснах отзад рено клио(малка и лека кола).Аз бях с колата от подписа.Аербека си беше в ред .Правеше си проверката и след това лампата която показва проблем(аербек)изгасваше. В резултат на катастрофата аз бях с искривен капак (за смяна),счупен фар и леко влязла предница а на рено клио му нямаше нищо.Аербеците(2 броя)не се задеистваха.Нямам датчици по коланите.Пуснах тази тема не за да ви плаша а за да ви кажа ,че след 10 години аербеците стават несигурни и трябва да се сменят.Цената е кам 1000 лв за един и 2000 лв за двата.Вариянтите са 3 . Първи вариянт :отивате на диагностика кадето ще изчистят грешката и тя след време може пак да се появи. Втори вариянт:изклучвате буксите на единият или двата аербека-така те няма да получават сигнал и да се отворят. Трети вариянт:сменяте аербеците с нови Написах това защото четох,че ако не са във изправност можели да се отворят по време на движение.Четох също и ,че след 10 години газовият патрон се разхерметизирвал и газта истичала и неможел да се задеиства.Аз изклучих биксите на аербеците за да карам спокоино .Нямам да дам 2000лв за два.Не е много спокоино,но при липса на пари е по добре това от колкото да ми се отвори по време на движение.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
какво можем да направим когато светне лампата на аербека
Collapse
X
-
ivel написа:първо аербека се отваря при определен удар,при теб не се е отворил защото удара не е достатъчно силен.а това за 10г аербек са глупости.аербека си е конструиран да издържа целия живот на автомобила и той си го издържа.
Коментар
-
kolev написа:ivel написа:първо аербека се отваря при определен удар,при теб не се е отворил защото удара не е достатъчно силен.а това за 10г аербек са глупости.аербека си е конструиран да издържа целия живот на автомобила и той си го издържа.
Коментар
-
кола
Това с лепенката е гаранция че при определен удар ще се отвори до 10 години а той като не се крашва си работи и 15 години така фирмата производител се застрахова че няма да ги съдиш ако стане на 11 година например.Не съм чул някой да сменя на стара кола с нови то по добре смени колата .Така както на колата и дават 3 или 5 години никой нея хвърля а си е кара .
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Това с лепенката е гаранция че при определен удар ще се отвори до 10 години а той като не се крашва си работи и 15 години така фирмата производител се застрахова че няма да ги съдиш ако стане на 11 година например.Не съм чул някой да сменя на стара кола с нови то по добре смени колата .Така както на колата и дават 3 или 5 години никой нея хвърля а си е кара .Fiat Bravа'96 1,6 16v 90к АГУ LOVATO
Коментар
-
Това, което можем да направим, като светне лампата на "аербека" е само и единствено да посетим сервиз, където да свържат колата към диагностична апаратура, след което се казва каква е причината за светването на лампата. Всичко друго са лафчета от пазара. Това, че щели да изчистят грешката, а тя след време пак да се появи е голяма заблуда. Ако при теб така е станало, просто са те метнали по пързалката. Грешка се чисти, след като е отстранена причината за нейното появяване. Тя не се е появила ей така, за да ти каже здравей, минаха 10 години. Появила се е защото нещо не е наред. След 10 години изтича гаранционния срок на заряда. Като всеки друг взрив - и този си има гаранционен срок. Затова трябва да се подменя.
Коментар
-
nedialk00
трябва ти нова централа, от твоята нестава нищо, въпреки че не са излезли възгалвниците централата записва неизтриваема грешка и до там.
Коментар
-
nedialk00 написа:трябва ти нова централа, от твоята нестава нищо, въпреки че не са излезли възгалвниците централата записва неизтриваема грешка и до там.Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
nedialk00
"В резултат на катастрофата аз бях с искривен капак (за смяна),счупен фар и леко влязла предница"
Коментар
-
Пуснах темата не да разисквам моята аербек система а да събера мнения дали си заслужава да се ходи на диагностика след като моите аербеците са на почти 16 години.Кое е по добре за читателите да ходят на диагностика или да го изклучат и краи с още един появяващ се от време не време проблем.Искам читателите да знаят че след 10 години трябва да се подновят с чисто нови .Цената на новите е приблизително 1000лв за един и 2000лв. за двата.Моето мнение е ,че след 12-13 години вероятноста самите аербеци(възглавниците) да са наред е много малка.Като се замислим масовото поставяне на аербеци е започнало някаде кам 1990 година.Това означава ,че сега тепърва щте чуваме за проблеми с аербеците.Даите мнения заслужава ли си да се ходи на диагностика преди да се сменят аербеците (възглавниците имат срок на годност 10 години ).Лек и безпроблемен път на всички.Fiat Bravа'96 1,6 16v 90к АГУ LOVATO
Коментар
-
кола
Колега много се вдаваш в проблема ако имаш 2000 лв излишни си купи друга кола и готово много държиш на нещата приемаш че колата ти няма аербег и това е А иначе за 20-30 лв диагностика може да си решиш въпроса кардинално А това дали ще реагират при катастрофа е относително дори и да са нови зависи от много неща .Има и случай на нови коли където реагират и без да има КРАШ или обратното не реагират .Ако централата е почнала да се мокри от парното например как да реагира .а това че трябва да се сменят точно на 10г е от производителя може колата да е на 15г и пак да си работи но тогава фирмата производител не дава гаранция
Коментар
-
ogi28b написа:Това, което можем да направим, като светне лампата на "аербека" е само и единствено да посетим сервиз, където да свържат колата към диагностична апаратура, след което се казва каква е причината за светването на лампата. Всичко друго са лафчета от пазара. Това, че щели да изчистят грешката, а тя след време пак да се появи е голяма заблуда. Ако при теб така е станало, просто са те метнали по пързалката. Грешка се чисти, след като е отстранена причината за нейното появяване. Тя не се е появила ей така, за да ти каже здравей, минаха 10 години. Появила се е защото нещо не е наред. След 10 години изтича гаранционния срок на заряда. Като всеки друг взрив - и този си има гаранционен срок. Затова трябва да се подменя.Фиат марея уикенд 1.9ТД100
"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"
Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар