Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свързване на стерео с телефон

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Свързване на стерео с телефон

Има ли начин да се свърже стереото ми с телефона, посредством някъв кабел, до скоро бях с такава касетка която се свързва с телефона, но има ли друг начин освен тоя, ако някой е пробвам и е станало с някви кабели да пише.

кола

Зависи касетофона /СД и модела кола все пак трябва да имат тази опцияиначе трябва да се преправя което не си заслужава Като се кара не се ползва GSM и готово .от такава екстра познат лежа 6 месеца в гипс
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
      Зависи касетофона /СД и модела кола все пак трябва да имат тази опцияиначе трябва да се преправя което не си заслужава Като се кара не се ползва GSM и готово .от такава екстра познат лежа 6 месеца в гипс
      Мисля че не ме разбра колега, до сега свързвах телефона си с една касетка, която вместо лента има глава на касетофон и стереото ми е с касетка и като я вкарам и от телефона си избирам песен и слушам, аз забравих да сложа снимката на стереото ми, има букса за cd чейнджар , дали не може през нея с някъв кабел да се свърже?ето и снимката!

Коментар

Много трудна тая търсачка на форума!А инак има отговори на доста въпроси в нея.Пускане на сигнал на оригиналното радио.Цели 7 страници със снимки,обяснения и тн.
        FIAT FORUM BULGARIA
        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Краси, извинявай, че пиша в заключената. Темата е за оригинални модели на Браво, на колегата май е нещо по-различно.А като гледам, колега, имаш готов вход с чинчове. Пускаш му ляв и десен канал със саморъчно направен кабел-преходник от стерео 3.5 мм мъжки (или какъвто иход имаш на телефона) -> чинчове, от менюто избираш вход AUX/CD и си в играта.Ред.: Колегата emzo подсказа, че това всъщност е изход. Май най-добре да кажеш какъв е касетофонът, пък току виж някой помогнал с този модел. Отключвам темата. Предполагам, че подобно на преработката в темата от горния линк - сигналът ще може да се пусне на мястото на касетката.

Коментар

ogi28b написа:
            Краси, извинявай, че пиша в заключената. Темата е за оригинални модели на Браво, на колегата май е нещо по-различно.А като гледам, колега, имаш готов вход с чинчове. Пускаш му ляв и десен канал със саморъчно направен кабел-преходник от стерео 3.5 мм мъжки (или какъвто иход имаш на телефона) -> чинчове, от менюто избираш вход AUX/CD и си в играта.Ред.: Колегата emzo подсказа, че това всъщност е изход. Май най-добре да кажеш какъв е касетофонът, пък току виж някой помогнал с този модел. Отключвам темата. Предполагам, че подобно на преработката в темата от горния линк - сигналът ще може да се пусне на мястото на касетката.
            И аз се чудих дали това не е изход с чинчовете, стереото ми е KENWOOD KRC-378R, много съм навит за това с чинчовете, но дали ще стане?

Коментар

RCA (чинчовете) ти са изход а не вход, за вход може да ползваш входа за чейнджър, друг е въпроса как ще се справиш с това.
              Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
              Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
                RCA (чинчовете) ти са изход а не вход, за вход може да ползваш входа за чейнджър, друг е въпроса как ще се справиш с това.
                Става да го ползвам, обаче как може да се свърже, май четох някъде че било малко трудно това с входа за чейнджъра.

Коментар

Колега качвам ти една картинка с начин за връзване, не съм сигурен че ще стане за твоя касетофон за това, ако го пробваш ще е на твой собствен риск.Аз имам CD Kenwood и при мен стана. Ползвах резистор 1 k-ohm.

Коментар

dobri_g написа:
                    Колега качвам ти една картинка с начин за връзване, не съм сигурен че ще стане за твоя касетофон за това, ако го пробваш ще е на твой собствен риск.Аз имам CD Kenwood и при мен стана. Ползвах резистор 1 k-ohm.
                    Мерси колега, направих го това, обаче като натискам SRC това триъгълното копче не ми пише CD, а така трябва, не го засича че искам да пусна чейнджъра, чудя се дали това дето е на заземяването на самата букса не е като прекъсвач и трябва да го натисна за да засече че искам CD да пусна, утре ще пробвам.Как мислите, дали е от това или на моето стерео няма да стане тоя начин на свързване.

Коментар

super_angel28 написа:
                      чудя се дали това дето е на заземяването на самата букса не е като прекъсвач и трябва да го натисна за да засече че искам CD да пусна, утре ще пробвам.Как мислите, дали е от това или на моето стерео няма да стане тоя начин на свързване.
                      Не можах да те разбера точно, но на схемата няма нищо вързано за заземяване. Всичките връзки са на пинове на буксата и са написани номерата им.Също така не знам дали си обърнал внимание, но буксата която е дадена на схемата(MINI DIN) e мъжката, т.е. обратната на тази която е на касетофона и свързването към касетофона трябва да е огледално.

Коментар

super_angel28 написа:
                        dobri_g написа:
                        Мерси колега, направих го това, обаче като натискам SRC това триъгълното копче не ми пише CD, а така трябва, не го засича че искам да пусна чейнджъра, чудя се дали това дето е на заземяването на самата букса не е като прекъсвач и трябва да го натисна за да засече че искам CD да пусна, утре ще пробвам.Как мислите, дали е от това или на моето стерео няма да стане тоя начин на свързване.
                        А вход AUX активиран ли ти е от менюто, може и това да е причината да не го засича, макар че се съмнявам
                        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
                          А вход AUX активиран ли ти е от менюто, може и това да е причината да не го засича, макар че се съмнявам
                          Когато е свързан по този начин, поне при мен автоматично го разпознава. Първо го разпознава като ченджър, след това изписва AUX.

Коментар

dobri_g написа:
                            super_angel28 написа:
                            чудя се дали това дето е на заземяването на самата букса не е като прекъсвач и трябва да го натисна за да засече че искам CD да пусна, утре ще пробвам.Как мислите, дали е от това или на моето стерео няма да стане тоя начин на свързване.
                            Не можах да те разбера точно, но на схемата няма нищо вързано за заземяване. Всичките връзки са на пинове на буксата и са написани номерата им.Също така не знам дали си обърнал внимание, но буксата която е дадена на схемата(MINI DIN) e мъжката, т.е. обратната на тази която е на касетофона и свързването към касетофона трябва да е огледално.
                            :D аз не го видях това че е мъжко и го свързах както е показано, значи ако го обърна може и да стане, нямам време сега, но ще пробвам тези дни, дано да стане.А за менюто, незнам от къде се пуска това аукс, на моя трябва май да го засече автоматично, ще пробвам с огледалното свързване и ако не стане ще пиша.Значи крачето 1 ще е 4 в моя случай, правилно ли мисля?

Коментар

dobri_g написа:
                              batproho написа:
                              Когато е свързан по този начин, поне при мен автоматично го разпознава. Първо го разпознава като ченджър, след това изписва AUX.
                              Принципно така трябва и да бъде, но при някои марки/модели иска активация на AUX.

Коментар

Working...
                              X