Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет за копчетата на прозорците при Браво .

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съвет за копчетата на прозорците при Браво .

Значи проблема е следни . Не ми светеше копчето за левия прозорец - другите две светеха ( на лявата врата са две копчета на дясната едно)Реших да го от ремонтирам , ама така го от ремонтирах че го счупих и съответно айде на моргата от там за 5лв ми дадоха от брава точно същото(белия куплонг)Сложих го и чакам да стане тъмно да ама не сега и трите не светят( прозорците работят) та питането ми е къде да търся проблема - в копчето , бушон защото не мога да си обесня сега защо не работят и трите?просто дайте идея да не работя на сляпо .мерси
    Fiat Bravo 1.9GT GTD105

В търсачката е проблема
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Re: Съвет за копчетата на прозорците при Браво .

defender359 написа:
      Значи проблема е следни . Не ми светеше копчето за левия прозорец - другите две светеха ( на лявата врата са две копчета на дясната едно)Реших да го от ремонтирам , ама така го от ремонтирах че го счупих и съответно айде на моргата от там за 5лв ми дадоха от брава точно същото(белия куплонг)Сложих го и чакам да стане тъмно да ама не сега и трите не светят( прозорците работят) та питането ми е къде да търся проблема - в копчето , бушон защото не мога да си обесня сега защо не работят и трите?просто дайте идея да не работя на сляпо .мерси
      По-лесно щеше е да си презапоиш резистора под самия бутон, ама щом си сменил цялото копче да се надявам че то ще светне .
      Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
      Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

emzo написа:
        В търсачката е проблема
        ДА оправих се след презапояване на 3 -те резистора на всяко едно копче , как така 3те спряха едновременно не разбрах ,но важното е че вече светят като коледна елха мерси на отговорилите по темата .
        Fiat Bravo 1.9GT GTD105

Коментар

Днес и аз опитах процедурата с презапояване на диодите и резисторите,но бутоните отново не светят. Някой слагал ли е друг диод + резистор ?

Коментар

Аз опитах с презапояване и имаше ефект. Но след месец-два единия бутон спря да свети. Вече хич и не го гледам.
            Brava 1.9 JTD 100, 2001

Коментар

harifg написа:
              Днес и аз опитах процедурата с презапояване на диодите и резисторите,но бутоните отново не светят. Някой слагал ли е друг диод + резистор ?
              да, слагай смело друг диод - може и обикновен -- влиза идеално,на резистора няма какво да му стане

Коментар

u_bo написа:
                harifg написа:
                да, слагай смело друг диод - може и обикновен -- влиза идеално,на резистора няма какво да му стане
                Благодарско за съвета, днес ще пробвам, дали ще има ефект.

Коментар

И аз имах този проблем. Презапоих резистора и всичко е 6. Но имах няколко излишни копчета и реших да пробвам с диод. Махнах цялата платка с диода и запоих един 4мм 12V диод към двете крачета на копчето, бачка пак идеално.

Коментар

crazyico написа:
                    И аз имах този проблем. Презапоих резистора и всичко е 6. Но имах няколко излишни копчета и реших да пробвам с диод. Махнах цялата платка с диода и запоих един 4мм 12V диод към двете крачета на копчето, бачка пак идеално.
                    Не съм много наясно, но когато има диод, не трябва ли да има резистор след него.....?

Коментар

Working...
                    X