Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Включване на МП3 плеър към касетофона с кабел?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

sev написа:
    t_i_t_o написа:
    Щом ти поддържа ЦД вероятно има изводи отзад кадето може интелигентно да се включи. Аз съм с обикновения Браво/Брава радио касетофон, но си изкарах жакче и си ръгам МП3то там... много съм скептичен към тези адапторни касети при всички случаи качеството много пада - високите се губят, шума се увеличава, двата канала се смесват ... бе въобще
    я кажи откъде го изкара този извод?иначе наистина гнездото за запалката на Браво/Брава е доста страннонищо не стои там, освен запалката
    Махнах касетофона, свалих му панела, там се вижда една малка платка на която е запоен потенциометара за усилването - там се прекъсват двете писти на двата канала - преди потенциометара така че той все още да играе, след това запоява с нужните жици 3.5мм стерео жакче от тия които като се вкара букса и прекъсват веригата - това с цел като няма нищо вкарано всичко да си работи ОК, а като се вкара да свири вкараното, самата букса я монтирах от долната страна на пластмасата на таблото т.е. дако си вкараш мп3то не може да се отваря запалката.@АлБънди - всеки си има разбирания... а мен най много в една музика ме дразни да шуми в паузите (и не само) и да и липсват високите. А това 100% става с адапторна касета... Виж ако до сега си слушал касетки ще ти е се тая...
    Brava 1.6 16v

Коментар

Хайде да не се зачекваме на музика и озвучаване. Казах ти ако си фен да си купиш поне едно SONY от средния клас. Щом те устройва качеството на едно посредствено автомобилно радио, не виждам каква е разликата с адапторната касета. Да не говорим, че повечето малко по добри модели са с електронни потенциометри така, че мога да си представя що за щайга си преработил Що се отнася до динамиката и съотношението сигнал/шум, във фабричния е над 80 дб, при липса на шума от лентата и е напълно задоволително.
      no pain no pain

Коментар

sev написа:
        в сравнение с радиото се чува есктракасетката ми е Belkin - горе-долу добър производител
        И аз вече се убедих, че Belkin са добри в тези джаджи http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=7843
        FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Ами щом имаш оригинален касетофон за 1200 лв ако искаш купи си оригинално СД за 800 лв мисля че беше ново и ще си решиш проблема.
          Прикачени файлове
          FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Да де добре адапторна касета ама има ли някой дето е ползвал това чудо повече от година. Ами нали това е триене метал в метал. При нашите "хубави" пътища, смятайте тая глава за колко време ще се "отъъърка" хубаво . И защо пренебрегвате FM Трансмитера,че какво им има на радиовълните особено като се предават на около 50 см разстояние, хайде убедете ме че пада качеството . Аз така си реших проблема и съм доволен. А пък и какво качество търсим от компресирани МП3-ки.
            Alfa Romeo 166 2,4 JTD
            Lancia Y

Коментар

Просто ще изкажа няколко размишления без да съм специалист.Ако се разпойат кабелите от главата на касетофона и се изжедат с удалжение и жак ,няма ли да стане.Ще се пуска сигнал от плеъра директно.Понеже ще има нужда от касета за да е в режим ТАРЕ,ще трябва или да се сложи една празна касета,която да дава контакт,или самият контакт да се даде на късо,за да симулира касета.Лошото е,че няма да се ползва касетофона,но ...здраве да е!п.с. Това са хипотези.Не съм разглобявал чудото и не мога да кажа дали ще стане,но не виждам причина да не стане.
              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

TabE-Marea написа:
                Да де добре адапторна касета ама има ли някой дето е ползвал това чудо повече от година. Ами нали това е триене метал в метал. При нашите "хубави" пътища, смятайте тая глава за колко време ще се "отъъърка" хубаво . И защо пренебрегвате FM Трансмитера,че какво им има на радиовълните особено като се предават на около 50 см разстояние, хайде убедете ме че пада качеството . Аз така си реших проблема и съм доволен. А пък и какво качество търсим от компресирани МП3-ки.
                Абсолютно си прав.. Аз по-доволен от даване на 70 лева не съм бил... С трансмитерчето всичко си е ок, пробвах го и на дълъг път, където навсякъде са заети повечето от честотите и не се смути нито веднъж... Пък и еквилаизера на телефона си базикам настройките на звука, както си искам ...
                FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Малииии ти си дал 70 лв за трансмитер ли . Днес го купих за 9.90лв. Работи прекрасно на 107.5 MHz. Китайско е май ама пък за тез пари. :DП.П. Пробвах и на един приятел който е платил 38лв. за това и няма никаква разлика,освен в парите разбира се.
                  Alfa Romeo 166 2,4 JTD
                  Lancia Y

Коментар

TabE-Marea написа:
                    Малииии ти си дал 70 лв за трансмитер ли . Днес го купих за 9.90лв. Работи прекрасно на 107.5 MHz. Китайско е май ама пък за тез пари. :DП.П. Пробвах и на един приятел който е платил 38лв. за това и няма никаква разлика,освен в парите разбира се.
                    казвай от къде вярно че си във варна ама все пак
                    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ами намира се до сладкарница "Formula1" до кино Тракия. Като се пътува по новата улица от Колхозен пазар към бул.Владислав магазина е на последната пресечка в дясно(на ъгъла) пише че е магазин за електронни компоненти.
                      Alfa Romeo 166 2,4 JTD
                      Lancia Y

Коментар

t_i_t_o написа:
                        Махнах касетофона, свалих му панела, там се вижда една малка платка на която е запоен потенциометара за усилването - там се прекъсват двете писти на двата канала - преди потенциометара така че той все още да играе, след това запоява с нужните жици 3.5мм стерео жакче от тия които като се вкара букса и прекъсват веригата - това с цел като няма нищо вкарано всичко да си работи ОК, а като се вкара да свири вкараното, самата букса я монтирах от долната страна на пластмасата на таблото т.е. дако си вкараш мп3то не може да се отваря запалката.
                        И аз направих така, само че извода го изкарах от ляво на касетата, под декоративния капак, стана много културно, изобщо не личи че е "направи си сам", мога да постна снимки ако на някой му е интересно. Всичко се контролира от касетофона - усилване, ниски, високи, баланс. Звука е екстра за възможностите на касетофона и оригиналните говорители. Сега съм се замислил в корпуса да сложа още едно крайно стъпало за задни говорители. Някой правил ли го е, че да не почвам от нулата? В смисъл, каква интегрална схема, от къде взима сигнал... И още нещо, как се закрепват задните говорители на предвидените места, аз там имам само дупки, няма място за винтове, няма скоби??

Коментар

адаптерната касета трансмитера е смотан. личен опит

Коментар

Yavor написа:
                            Аз по този въпрос дълго мислих, търсих, гледах и накрая го реших генерално: виж снимките
                            И според мен друго по-генерално решение няма! Монтирай го без угризения за старото "дрънкало", ако естествено искаш да слушаш музиката качествено...
                            FIAT TIPO 1.6 i.e DGT 149С2.046

Коментар

leoni написа:
                              Yavor написа:
                              Аз по този въпрос дълго мислих, търсих, гледах и накрая го реших генерално: виж снимките
                              И според мен друго по-генерално решение няма! Монтирай го без угризения за старото "дрънкало", ако естествено искаш да слушаш музиката качествено...
                              Вече от две години съм с подобен. Отначало и аз пробвах с тези адапторни касети, но не ми хареса, а и много зависи в какво състояние ти е касетофона. С течение на времето главите се захабяват, разцентроват се и това само ще ти трови ухото...
                              FIAT TIPO 1.6 i.e DGT 149С2.046

Коментар

Питане за радиото на бравото

Здравейте, нов съм от 2 дни. Преди 5 дни си купих браво 98-ма година и искам да ви попитам има ли начин към оригиналното му радио да се свърже дискмен (БЕЗ АДАПТОРНА КАСЕТКА, ЩОТО Е ЛОШ ЗВУКЪТ)??????????????? или да ми кажете каква е цената на СД-радио за браво?
                                asia-arena

Коментар

Working...
                                X