Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с акумулатор или причината е друга?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с акумулатор или причината е друга?

Колата Fiat Coupe 2.0 16V. Реших вчера да я запаля след 5 месечен застой. Акумулатора беше слаб и му дадох ток с колата на жена ми. Запалих я откачих кабелите и я оставих да поработи на място. След 5 мин. колата изгасна, потворих операцията с подаване на ток и пак запали, откачам кабелите, работи около минута сама и пак изгасва. Когато не откача кабелите от другия акумулатор, колата работи, сваля ли ги след 1 мин. е изгаснала. Единственото, което ми идва на ум е, че колата иска много ток, а акумулатора и алтернатора не и смогват. Това ли е причината т.е. нов акумулатор или да я търся на друго място?
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
    Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Re: Проблем с акумулатор или причината е друга?

kosta написа:
    Единственото, което ми идва на ум е, че колата иска много ток, а акумулатора и алтернатора не и смогват. Това ли е причината т.е. нов акумулатор или да я търся на друго място?
    Може да е алтернатора, според мен, веднъж запали ли вече акумулатора не пее при изправен алтернатор. Провери го дали/как зарежда.
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

не ти работи алтернатора.

Коментар

кола

За това тези коли са направени да се карат и няма да има проблем .Търси някой да замери дали зарежда и колко ако не нова плочка и трябва да се оправи или ремъка да не е стегнат .
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Коста, вземаш едно уредче и мериш има ли някой в акумулатора и алтернатора
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

5 месеца за акумулатор който не е използван са доста.Не знам тези по магазини колко застояват може би ги зареждат от време на време.Пълния разряд за един акумулатор е смърт за него.Относно това защо изгасва след определено време може да се разбере само след като се провери колко зарежда алтернатора.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Благодаря, това ще направя тези дни!
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
              Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

Working...
              X