Колеги от както я взех колата имаше няколко лампички които не работеха но търпях. От 2-3 седмици насам обаче стопа отказа напълно.И го изтърпях до днес.След замервания съмненията, че пластинките на капака не правят добър контакт отпаднаха и се захванах с разглобяване на задната кора.Стопа беше счупен на 2-3 места и при разглобяване ми се разпадна в ръцете. Събрах всички парчета и ги лепнах с двукомпонентно цианакрелатно лепило. След това шлайфане първо с едра шкурка и водно до 800. Лепнах и едно червено фолио. Оказа се, че всички крушки са здрави но не правят добър контакт с пътечките. Като по надежден избор си взех светодиодна лента вместо да се занимавам пак с крушки. Между другото инженерната мисъл на италианеца, когато е проектирал този детайл може би е била в деколтето на някоя колежка но както и да е. С фрезата премахнах рефлекторите на всички крушки. Поставих лентичката и се получи доста добре. Светодиодната лента я залях с топъл силикон за да не се размества. Осветената част оригинално е приблизително 30см, а сега стана 42см Снимките са правени в къщи и понеже нямах под ръка 12волта захранване ги захраних с 6в и за това и светят по-слабо
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ремонт на третия стоп на Брава
Collapse
X
-
Аз си я закупих тук от един магазин в Пловдив Викиват се казва имат и сайт, но по повечето специализирани магазини ги има.Цената варира от 7лв/м до 20лв/м в зависимост от бр свтодиоди в 1м и т.н.Аз си взех 50см(120светодиода на 1м) и ми излезе 7,50лвhttp://vikiwat.com/LED-svetodiodna-l...flexstrips.htm
Коментар
-
Колега супер се е получило, но може ли малко по подробно за това фолио. Направи ми впечатление че стопа ти е като нов (доста червен) а тея изсветляват доста често, въпроса ми е: това е защото самата ти пластмаса е по-запазена и не е изсветляла още или заради метода с шкуренето и фолиото?Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
Citroen Berlingo 1.4/8v (04)
Коментар
-
Заради фолиото е колега. Пластмасата беше доста изсветляла. Освен изсветляване се забелязват и микро цепнатини, като се вгледаш( над 80% от бравите в бг)Фолиото съм го взел от МОДЕРИРАНО тук в Пловдив но не мога да ти кажа кое е точно. за 40см парче ми взеха към 2лв.В магазина като отидох и хората си ми казаха кое използват за такива цели.Наистина след като лепнах фолиото стопа стана като нов.За лепенето ще ти трябва и сешоар за да се изтегля на по-кривите места.А след още малко доработка осветеността на стопа е вече от край до край.Скоро ще постна още някоя снимка Линк към търговски сайт. Модераторски екип на fiat-bg.org
Коментар
-
pioneer 306c написа:Заради фолиото е колега. Пластмасата беше доста изсветляла. Освен изсветляване се забелязват и микро цепнатини, като се вгледаш( над 80% от бравите в бг)Фолиото съм го взел от МОДЕРИРАНО тук в Пловдив но не мога да ти кажа кое е точно. за 40см парче ми взеха към 2лв.В магазина като отидох и хората си ми казаха кое използват за такива цели.Наистина след като лепнах фолиото стопа стана като нов.За лепенето ще ти трябва и сешоар за да се изтегля на по-кривите места.А след още малко доработка осветеността на стопа е вече от край до край.Скоро ще постна още някоя снимка Линк към търговски сайт. Модераторски екип на fiat-bg.orgFIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар