Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дневни на Пунто МК2

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И при мен е капачка, защото я нямаме тази функция. А това дали изпълнява някаква роля нямам никаква представа и едва ли и правят нещо тези фарчета. Както всички знаем трябва да са долу ниско в бронята защото снопа светлина върви от долу нагоре.

Коментар

Следва въпроса: на пунто което има капачки вместо халогени дали могат да се монтират халогени?После може да им се сложат светодиодни крушки и ще станат дневни светлини по последна мода

Коментар

Вършат си перфектна работа за мъгла, светят ниско долу и видимо с по голям ъгъл от късите.Аз също ги използвам от край време за дневни светлини, но си ги включвам по стандартния начин. От скоро се замислям за модул на дългите светлини но идеята за автоматичното включване на фаровете за мъгла е доста добра и с интерес ще следя темата и развитието на проекта.
        Fiat Punto '01, 1.8 16V HGT Abarth

Коментар

Filcov написа:
          Вършат си перфектна работа за мъгла, светят ниско долу и видимо с по голям ъгъл от късите.Аз също ги използвам от край време за дневни светлини, но си ги включвам по стандартния начин. От скоро се замислям за модул на дългите светлини но идеята за автоматичното включване на фаровете за мъгла е доста добра и с интерес ще следя темата и развитието на проекта.
          Не те ли притеснява, че включва и задния фар за мъгла и заслепяваш тези зад теб?

Коментар

Airfan написа:
            Filcov написа:
            Не те ли притеснява, че включва и задния фар за мъгла и заслепяваш тези зад теб?
            При пунто хгт, задния стоп за мъгла се включва от отделен бутон на конзолата, тоест като пуснеш фаровете за мъгла, демек халогените задния стоп не се пуска автоматично, трябва да си го пуснеш от таблото
            punto HGT

Коментар

Имам един въпрос - късите и дългите съответно от ляво и дясно на една верига ли са свързани при Пунто МК2 или за всяка страна има отделна верига?При тест с ФЕС ги пуска и двете заедно, няма опция да пуснеш само левият или десният, не че това е гаранция че са на една верига де.
              Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
              Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

didich написа:
                Airfan написа:
                Filcov написа:
                При пунто хгт, задния стоп за мъгла се включва от отделен бутон на конзолата, тоест като пуснеш фаровете за мъгла, демек халогените задния стоп не се пуска автоматично, трябва да си го пуснеш от таблото
                Супер значи!

Коментар

Airfan написа:
                  didich написа:
                  Airfan написа:
                  Filcov написа:
                  Супер значи!
                  дам така е ... то май при всички мк2 е така ако не ме лъже паметта
                  ilko-gd написа:
                  Имам един въпрос - късите и дългите съответно от ляво и дясно на една верига ли са свързани при Пунто МК2 или за всяка страна има отделна верига?При тест с ФЕС ги пуска и двете заедно, няма опция да пуснеш само левият или десният, не че това е гаранция че са на една верига де.
                  карам го по памет но това че има бушони за ляв и десен фар има ли някакво значение ?

Коментар

При моето не е - има един бутон, с който се пускат халогените отпред и фара за мъгла отзад.

Коментар

ясно .... не бях обръщал внимание как е точно при другите. при хгт то може да се пусне стопа и без да работят светлините за мъгла

Коментар

Filcov написа:
                        на кой проект колега ако е този Халогените да палят със запалването на автомобила и да светят като дневни (само те) той е завършен много отдавна и работи безоотказно и ги ползвах зимата и не съм имал проблеми с полицайте
                        Filcov написа:
                        дам така е ... то май при всички мк2 е така ако не ме лъже паметта
                        ilko-gd написа:
                        карам го по памет но това че има бушони за ляв и десен фар има ли някакво значение ?
                        колега мисля са си на отделни вериги поне след бушонното табло при двигателя
                        Airfan написа:
                        При моето не е - има един бутон, с който се пускат халогените отпред и фара за мъгла отзад.
                        я си снимай конзолата ако не е проблем според мен ти е преправяна инсталацията за да работят такаоригинално са на отделни бутониПС: нямам снимки но мога да разказвам цветно как съм го направил
                        Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                        Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                        Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                        Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Конзолата ми е като тази на снимката, но имам и климатик.

Коментар

Airfan написа:
                            Конзолата ми е като тази на снимката, но имам и климатик.
                            колега това копче е за пускане на задните фарове за мъгла а оригинално са с две както е на снимката ти най вероятно си с допълнително слагани ( сменен е фара и преправена инсталацията)
                            Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                            Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                            Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                            Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Явно така ще излезе... но определено при мен с фара за мъгла отзад светкат и халогените отпред. В близките седмици ще свалям предната броня, че трябва да се прави и ще огледам за интервенции.

Коментар

Днес монтирах DLR модул на Пунтото от колегата L&R - цена на модула 40лв. + доставка по Еконт.Първо искам да направя някои разяснения по инсталацията на колата:1. Късите и дългите светлини се захранват през релета - едно за късите, едно за дългите.2. Силовият изход на всяко едно от релетата /клема 87/ се разклонява на две през два отделни бушона 10А, към които са свързани лампите във фара. Именно клема 87 на релето е ОБЩАТА точка на късите или на дългите светлини. Точно този извод използвам за да свържа модула, както ще стане ясно по нататък.3. Релето за късите светлини се намира в купето при бушоните, а това за дългите при мотора. Това е важно в зависимост от това кои светлини ще използваме за дневни, модула ще се монтира в купето или в таблото с бушоните при мотора.Необходими ще са ни някои материали, поялник и тинол за да станат качествено връзките. Също за по-голямо удобство съм използвал и термосвиваем шлаух вместо да мотая изолирбанд. Ето ги и кабелните обувки, които ще са необходими, във всеки магазин за ел. части ги има. Също така можете да си купите и един метър кабел, многожилен 1.5 мм.кв.
                                Прикачени файлове
                                Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                                Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Working...
                                X