Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

диодни габарити проблем

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    А най-лесния вариант е да си купиш такива диоди с чип точно с такова предназначение.Има ги на много места. В Аутомания са 3 лв два броя
    Opel Astra Coupe Bertone Turbo Z20LET 200 hp
    Fiat Bravo 1.6 16v 118 hp ПРОДАДЕН !!!

    Коментар


      #17
      biricata написа:
      А най-лесния вариант е да си купиш такива диоди с чип точно с такова предназначение.Има ги на много места. В Аутомания са 3 лв два броя
      т.е. какво значи това???

      Коментар


        #18
        http://www.bktuning.net/bulbs.html
        Opel Astra Coupe Bertone Turbo Z20LET 200 hp
        Fiat Bravo 1.6 16v 118 hp ПРОДАДЕН !!!

        Коментар


          #19
          biricata написа:
          А най-лесния вариант е да си купиш такива диоди с чип точно с такова предназначение.Има ги на много места. В Аутомания са 3 лв два броя
          колега точно тези от 3лв не вършат работа но благодаря поне разбрах че има такива и ще тарся или ще поръчам от тук.малко скъпо ми се вижда ама .....25лв крушки +доставка малко скъпичко.

          Коментар


            #20
            ogi28b написа:
            Писането на кирилица е задължително в този форум Успоредно на всеки светодиоден габарит свържи резистор със съпротивление около 41 ом , който да може да разсейва поне 5 вата топлина. Например в каталога на Комет е подходящ модел R5WCEM 39R. Постави го така, че да не се допира до нищо, защото се нагорещява до 150 градуса
            Колега извинявам се за новата тема която бях пуснал.имам един въпрос,след като ми писа какви омове резистор да взема го направих и сега излезе друга дилема.Значи в едната тема си писал резистора да е 39ома а тук 41ома.Взех 39 и 47 тъй като нямаше 41 пробвах ги и двата и двата стават,грешка не излиза.Въпроса ми е кои да сложа39 или 47ома.По малките по добре ли ще са в смисъл кои по малко ще натоварват електрониката на автомобила за да не си докарам по-голяма бела на главата.Също и тези резистори по висока температура от крушките ли правят?Благодаря

            Коментар


              #21
              Теоретично правят по-висока температура, защото разсейват енергия само като топлина, а лампичките разсейват топлина и светлина. Писал съм 41 Ом, защото толкова излиза по простата сметка за I = U / R. Понеже няма 41 ома, затова писах за най-близкия по омове, който да разсейва поне 5 вата, а това е 39 Ома. Резистор 47 Ома ще разсейва по-малко ватове (при 14.4 Волта в колата, ще разсейва около 4.4 вата), защото ще преминава по-малък ток през него. Съответно ще е относително по-студен. Щом с 47 не ти дава грешка - ползвай него. Даже бих те посъветвал - вземи по няколко броя от следващите резистори в този ред. Колкото повече Омове, толкова "по-студен" ще е резисторът. Използвай този, който хем е с най-много омове, хем не ти дава грешка.

              Коментар


                #22
                ок благодаря колега ще пробвам и с други омове.от думите ти разбирам че като станат в повече омовете чека трябва да светне.

                Коментар


                  #23
                  Точно така, в един момент омовете са толкова много, че токът, който минава, става малко и чекът решава, че е прекалено малко, т.е. изгоряла лампа, и светва.

                  Коментар


                    #24
                    колеги аз се справих с проблема. значи аз съм си сложил диодчета които са по 4 на цокъл,оправих грешката с 2 резисторчета по 47ома/5w.искренни благодарности на колегата ogi28b много подробно обяснение даде. само не разбрах колега има ли някаква опасност от тези резисторчета да се прецака нещо електрониката на автомобила,че съм чувал лоши работи ако това се случи.

                    Коментар


                      #25
                      Електрониката на автомобила не знае дали ти си сложил резисторчета или лампички, или гирлянди. Само знае, че там има определен товар, отчита го, и гаси чек-контрола. Само внимавай да не се допрат до друг кабел, че може да му стопят изолацията и да стане късо съеединение. Сега остава, ако имаш време - да намериш точно такъв резистор, който ако сложиш, да гасне чекът, но ако махнеш светодиодите (т. е. ако изгорят) да светне чекът. Така ще си имаш работещ чек-контрол. Това е равносилно на смяната на резистори в чек-контрола.

                      Коментар


                        #26
                        абсурд колега там не барам :D бих се доверил само на някой като теб иначе не. каквото е такова.

                        Коментар


                          #27
                          Не говоря за там. А за смяна на този, който си сложил, с такъв с повече омове. Занимавка си е, но пък ще си доволен от резултата Аз бих си поиграл, ако бях на твое място.

                          Коментар


                            #28
                            колега ако говориш за тези които сложих аз 2х47ома да сложа с повече омове не става. следващите от поредицата са 68ома.пробвах но светва чека.интересното е че пробвах с един 150 и 39 и нямаше грешка после сложих и другия 150ома и светна чека. реших че ще е по добре да са 2 еднакви.тогава почнах да ги слагам и от едната и от другата страна да са комплект.от 68 ома и нагоре дава грешката,затова оставих 47омовите.ако имаш някаква друга идея казвай лесно се зарибявам само да мога да се справя.

                            Коментар


                              #29
                              Еми ето ти повод да си играеш: има резистор 56 Ома в поредицата. Има и такива по 1, 1.2, 1.8, 2, 3.3, 3.9, 4.7 .... Слагаш този от 56, ако няма грешка, последователно на него свързваш някой от малките, примерно от 3.3 и общото става 59.3, после по-голям, и така докато се появи грешката, връщаш един назад, и пробваш с махане на лампата. Ако пък с 56 направо ти даде грешка, значи започваш да добавяш малките към този от 47 Ома, и така... Абе играчка си е наистина, и е малко по метода проба-грешка. Но пък ще ти работи чекът и ще има полезно инфо за следващите с този модел кола.

                              Коментар


                                #30
                                да колега трябва да пробвам ама с това пробване заминават и парички.аз сега съм с около 10-ина които не ми трябват.а това свързване последователно какво ще рече,не става ли да са хванати един за друг?

                                Коментар

                                Working...
                                X