Ами някакво китайско изпълнение. Бухалка виси от тавана близо до копчето с аварийните. Като спреш внезапно, бухалката - бам по копчето и аварийните се включват.Недостатъкът е че при първия десен завой ще те бам-не през ръцете. Може да се върже с канап да ходи само напред и назад.Сега по-сериозно. На същия принцип някакво махало и дублирани контактите на копчето за аварийните. Даже може да се мине и без електроника. Освен това електрониката за аварийните май е в копчето - като съм го отварял вътре има и една платка с някакви магически неща по нея. Ако се прави електроника - има си изисквания - вибрации, висока / ниска температура, да не прегрява и да не изгаря, допустими токове и напрежения. Електрониката не само трябва да работи ами и да е сигурна. За да не прецака функцията "аварийни светлини".
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Аварийни светлини при внезапен стоп. Как?
Collapse
X
-
кола
Внезапен стоп как ще стане ако не натиснеш педала на спирачките освен ако не е да се избегне П Т П ама мисля че в закона имаше нещо ако спираш трябва да си сигурен че няма друг да се удари в теб (2) Преди да намали значително скоростта на движение на управляваното от него пътно превозно средство, водачът е длъжен да се убеди, че няма да създаде опасност за останалите участници в движението и че няма да затрудни излишно тяхното движение. В този случай водачът на пътно превозно средство, което няма стоп - светлини или те са повредени, подава своевременно сигнал с ръка.
Коментар
-
Темата взе по грешен път, да обясня още малко, има фабрично направени такива схеми, в момента не се сещам на кои модели, но мисля че Ситроен и някои японски автомобили имат. Та колегата е намерил такава схема, но е в отпуск, вчера даже ми показа чипа купен за $7 от ибей, самият чип има такава функция на инертност, при рязко движение, на незнам си кои крачета дава сигнал, може да се мерне с мултицета, и това добиче с един компаратор и си готов. Когато се върне от отпуск ще прикача и схемата. Така че за сега успкойте топката и не товарете темата с врели не кипели.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар