Колеги сложих по силни крушки на фиата 100/90W обаче нещо не ми харесва как светат ... Гледам оригиналните кабели до фаровете много тънки ми се виждат и мисля да прекарам нови, обаче се чудя дали да пусна по дебели от таблото с бушоните до фаровете или да правя цяла инсталация Значи до таблото с бушоните влиза един дебел кабел като този за стартера, обаче след релето тръгват едни като тези за плафоните и ми се ще само тях да сменя. Колеги кажете какво ще е най-добре да направя
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инсталация за фарове на фиат типо
Collapse
X
-
Ти си луд, гледай да не ти стопят рефлектора! :D По принцип 100w крушки се слагат на фарове/халогени с метални рефлектори.Потърси за схема и виж кой кабели са след релето. Трябва да смениш всичко що е след него.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
-
...
Внимавай колега защото така се пали инсталация.По добре си сложи ксенон вече има и по 40 леваСъс сигурност ще свети повече от тези крушки 100/90И има компромис - купи си крушки на Осрам има такива с допълнителен процент светлина. Също ще светят много по добре от тези 100/90ПоздравиFiat Brava 1.6 16V 90HP
Fiat Brava 1.2 16V 80HP
Fiat Bravo 1.2 16V 80HP
Коментар
-
Re: ...
dqnkov написа:Внимавай колега защото така се пали инсталация.По добре си сложи ксенон вече има и по 40 леваСъс сигурност ще свети повече от тези крушки 100/90И има компромис - купи си крушки на Осрам има такива с допълнителен процент светлина. Също ще светят много по добре от тези 100/90Поздрави||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Значи и аз така си мисля, да сменя всичко след релето ... Такива на Осрам имам с 50% светлина (Silverstar) ама 100 ватовите крушки, трябва да светат много повече Сега ми се струва, че не достига достатъчно ток до тях и за това светят слабо ... Иначе жичката вътре се вижда на око, че е двойно по-дебела от на стандартна 60/55W крушка Тази крушка трябва да цепи мракаТеоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
Ще ти разцепи кабелите и покритието на рефлектора, а не мрака. Ще ти свети добре 1-2-3-5 месеца, после нещата ще станат трагични и дори с ксенон след това няма да виждаш нищо. Покритието ще се набръчка, ще изпопада, ще почернее... xctr - аз лично не знам защо използват такива лампи на рали-автомобилите, но една лампа от 100 вата, която си отговаря на описанието и характеристиките свети значително по-слабо от кснеонова лампа с цвят 4300 К, ако също си отговаря на характеристиките. Виждам полза единствено заради цветовата температура и способността на жълтият цвят да прониква повече в запрашена атмосфера от синкавия. А жълто и червено в спектъра на лампа с жичка - има много повече, отколкото в този на ксенонова, където червеното е доста по-малко, за сметка на синьото. Valiosport - потърси причините за слабото светене на стандартна лампа, а не се бори със следствието от това.
Коментар
-
ogi28b написа:Ще ти разцепи кабелите и покритието на рефлектора, а не мрака. Ще ти свети добре 1-2-3-5 месеца, после нещата ще станат трагични и дори с ксенон след това няма да виждаш нищо. Покритието ще се набръчка, ще изпопада, ще почернее... xctr - аз лично не знам защо използват такива лампи на рали-автомобилите, но една лампа от 100 вата, която си отговаря на описанието и характеристиките свети значително по-слабо от кснеонова лампа с цвят 4300 К, ако също си отговаря на характеристиките. Виждам полза единствено заради цветовата температура и способността на жълтият цвят да прониква повече в запрашена атмосфера от синкавия. А жълто и червено в спектъра на лампа с жичка - има много повече, отколкото в този на ксенонова, където червеното е доста по-малко, за сметка на синьото. Valiosport - потърси причините за слабото светене на стандартна лампа, а не се бори със следствието от това.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
Коментар
-
Xctr, бях сложил едни крушки Нарва 60/55W Съвсем обикновени и светеха като свещи, после си сложих Osram Silverstar +50% и има разлика, ама не е кой знае какво ... Фаровете ги разглобих онези дни и съм ги измил ... Само от кабелите до крушките е, че много тънки ми се виждат, някой знае ли колко квадрата са оригинално кабелите на Типо-тоТеоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
///// написа:Решението е найтбрейкър 55/60W! Инсталацията ти не е изчислена за по-голяма мощност. Не, че няма вариант за свързване на допълнителни релета вблизост до фара. Но iма и друга страна - малко са протовозаконни тия 90/100W.Теоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
Колеги завърших инсталацията, прекарал съм 4 квадрата кабел до релетата директно от акумулатора, релетата са ми две по 40 ампера, дали са достатъчни След релетата до крушките са 2,5 квадрата, сложил съм бушони, преди релетата и ходих да направя едно пробно кръгче и дългите са направо убийсвени Определено има разлика в светенето най-вече на дългиТеоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар