Здравейте,от вчера съм собственик на Fiat Bravo 1.6SX, вечерта забелязах, че дългите не светят. На таблото, индикацията за дълги светлини светва, но не и дългите.Не съм поглеждал състоянието на крушките, но силно ме съмнява и 2-те да са изгорели.Въпроса ми е, има ли отделен бушон за дъгите светлини ? Предполагам, че дългите преминават през реле, та къде се намира въпросното реле и евентуално, каква е смяната му, като цена ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Bravo, дългите не светват ...
Collapse
X
-
Колега не знам дали си проверявал бушоните, ако не започни от тях. При мен на Пунто МК2 имам едно реле за къси и едно реле за дълги и четири бушона по два за къси и дълги, съответно отделно за ляв и десен фар. Релето и бушоните за дългите се намират в кутията в двигателния отсек, а тези за късите в купето отляво на волана под него. Така е при мен. Дано съм помогнал с нещо.Поздрави!
-
Дългите не минават през реле. Започни от лампите, а щом свети тази на таблото - значи поне единият бушон е здрав (за десния фар). Ако лампите са здрави - откачи буксите на фаровете и провери дали идва ток на трите жици, когато си на дълги. Черната е маса, жълтата е габарити. На другите два цвята трябва да има +12, когато си на дълги.
Коментар
-
Сложих нови крушки и всичко светна. Пробвах старите, които не светеха, като взема ток директно от акумулатора и си светеха.Не знам къде е бил проблема, но сега си свети всичко.Все пак, отворих капачето, под волана, където са бушоните и един 5 амперов беше изгорял, смених го и докато дам на контакт изгоря отново. Някой има ли представа за какво е този бушон и дали е възможно от него да ми свети постоянно лампата на въздушната възглавница ? ПП. Мисля, че беше единствения 5А бушон. Мястото му беше в горния десен ъгъл.
Коментар
-
Според схемата, този бушон е за електрически шибидах, но ще проверя на Мареата утре. Само да не забравя. А ЦД-то оригиналното на ФИАТ ли е ? Ако е оригиналното, без да го включваш, натискаш и задържаш бутон "муте" докато на дисплея ти изпише "IGN OFF". По същия начин се прави и обратната процедура.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
ogi28b написа:Това е за да не изгасва, в момента, в който гасиш колата. А за да не изгасва, когато не е на контакт - няма начин, освен ако не се промени умишлено захранването.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Не съм се пообъркал. Ти говориш за единия случай, аз за другия. Според мен авторът пита за втория случай - изгасване след 20-на минути, когато колата не е на контакт. Ако е имал предвид, че му гасне CD-то, когато прекъсне контакта - значи не се е изразил добре. Той ще каже де, ако влезе скоро...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар