Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПОМОЩ,проблем с фиат пунто 1.7td

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    ПОМОЩ,проблем с фиат пунто 1.7td

    Здравейте мъже!Имам проблем с фиата свещите не подгряват смених релето което се намира до акумулатора смених и климореда неще.Казаха ми го запаля като дам директно ток на свещите неще.Бутнах го по баира неще.Този проблем стана след като го закарах на автомивка и ми измиха и двигателя.Моля,да ми дадете съвет какво да направя,защото ще го пусна на свободна да пътува към морето.

    #2
    Проблема с липсващото напрежение на свещите се хваща много лесно и бързо. Елинсталацията на този модел е доста опростена. Първия жичкаджия ще се справи за нула време. Това, което трябва да те притеснява е дали в автомивката не са ти набутали вода във въздушния филтър. Я отвори кутията и виж дали няма влага вътре. Клапана на ГНП също може да е проблем - ако е окъсил или просто не работи, никога няма да запалиш. Огледай помпата, ще го видиш. Можеш да откачиш захранването му и да подадеш директно 12V. Трябва да чукне.
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

    Коментар


      #3
      п

      пробваи като натиснеш бутона с нарисуваната колонка между прага и шофьорската седапка
      тел.0897943620

      Коментар


        #4
        заведох го на майстор и той ми каза че съм имала имобилайзер който имал чип нещо станало и ми е блокирал цялата запалителна система трябвало да имам чип в клча който при мене липсва и трябва да сменям целия имобилайзер.Възможно ли е това?При положение че проблема беше че недостигаше ток до клапана където се пуска гориво(на май-г.н.п)

        Коментар


          #5
          Ако проблема е решен, според мен не се занимавай да купуваш друг имобилайзер да сменяш ключ и т.н. просто си карай колата. А относно това дали има връзка между имобилайзера и клапана.......да каже някои по запознат, ама на схемата не го виждам този имобилайзер ама може и да не е показан така, че чакам някой по компетентен да каже.Поздрави
          FIAT PUNTO 1,7TD ELX

          Коментар


            #6
            най- накрая се оказа от някакво реле смениха ми и свещтите и сега пали от раз благодаря за съветите... :D

            Коментар

            Working...
            X