Каква е разликата между двулентов и двуканален говорител , че вече се обърках тотално хахахах
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разликата между двулентов и двуканален говорител
Collapse
X
-
Или пък може да има в пред вид двукомпонентен, т.е. ниско/средно честотен, високо честотен в комбинация с кросоувър/пасивен филтър.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Може да ви изглежда странно, но старият ми Ситроен ВХ имаше отдолу в краката на пътника точно двуканален бас-говорител.Двуканален е двунамотков, с два входа за ляв и десен канал, като мембраната е само една.И на мен ми беше много странно, но имаше от двете страни на магнита букси, и влизаха от едната страна ляв, от другата - десен канал.Не знам подробности, но има такива.Ето: http://www.colomar.com/Shavano/dvc_spkr_wiring.html
Коментар
-
Марто написа:Това не е за ляв и десен канал. Начина на свързване определя на колко Ома е драйвера. 2 , 4 или 8. Имаш право на тези опции в зависимост от това на какъв усилвател го слагаш.Или казано по друг начин нещо като универсален високоговорител.
Коментар
-
Immortal написа:Марто написа:Това не е за ляв и десен канал. Начина на свързване определя на колко Ома е драйвера. 2 , 4 или 8. Имаш право на тези опции в зависимост от това на какъв усилвател го слагаш.Или казано по друг начин нещо като универсален високоговорител.Fiat punto 2001г. 1.9DS 60hp 4.9/100 , 4.4/100
Коментар
-
Това е т.нар. общ бас. Нещо като дядото на субуфъра. И аз имам такъв говорител на Сони от стерео уредба с две тонколони, при това откачащи се, а на гърба на самата уредба беше вграден именно такъв говорител. За съжаление ужасно раздрънкан. Виждал съм такива и в техника от Панасоник, Санио и Шарп.
Коментар
-
На пунто мк2 заводския събуфер е с двунамотков говорител и ляв и десен канал излизат на едно място. Много озадачен останах обаче когато видях че и в дясната врата говорителя е двуканален за разлика от този във лявата. Оказа че има подготовка за телефонна инсталация и звука от телефона излиза само на дясната тонколона.
Коментар
-
Говорителя ти е двуканален, което ще рече че му се подава сигнал и от лявата линия и от дясната линия тонколони и така като гледам изолацията на кабелите е от заводския бас на Фиат Пунт МК2. Моя говорител в събуфера е същия. Ако си свири нормално не го пипай, но ако имаш проблем, по добре иди при специалист да го види. В пайнер ми казаха че могат да ми го заменят с едноканален но трябвало да сложат и някаква допълнителна електроника. А двуканални басове имали от 16 см. диаметър нагоре. Такива малки двуканални като нашите, може но с поръчка и не били евтини.Поздрави!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар