Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Край на ксенона?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ще слагаме 100 вата крушки Возих се в на един приятел голфа и фаровете са просто убийствени, питах го с какви крушки и той ми каза, че е с крушки General Electric 100/80W Rally И скоро мисля да слагам и аз такива крушки
    Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

100 вата крушка не може да се сложи на всеки фар, просто ще се стопи я инсталацията я самият фар.Диодите са ясни, на шефа мерцедеса свети без грешка с диодите.

Коментар

Има ли диодни крушки за стилото ?
        STILO JTD 1.9- 115 BLACK

Коментар

ако го въведат, смъквам ксенона за прегледа, и после пак го слагам ако ме спрат и кажат с ксенон си - на прегледа нищо не са ми казали за ксенона

Коментар

nedialk00 написа:
            ако го въведат, смъквам ксенона за прегледа, и после пак го слагам ако ме спрат и кажат с ксенон си - на прегледа нищо не са ми казали за ксенона
            И нямаш нищо напротив нощем да караш срещу 10 такива които са постъпили като тебе. След като са прочели ти какво си направил. Даже ти е удоволствие да караш насреща им и да те заслепяват.
            Bravo 1.6 / 16

Коментар

На мен друго ми е интересно - как ще докажат, че ксенона не ми е оригинален? Аз, разбира се съм регулирал фаровете си и не преча на насрещно движещите се, но КАК другаря милиционер ще докаже, че точно моя ксенон е афтърмаркет? Стига да поискам, така ще направя монтажа, че ще трябва техническа експертиза и разглобяване на половината автомобил. Как ще стане това на пътя? Може би ще ми искат документ? Лесна работа... Или в пунктовете за ГТП ще назначат експерт? И той ще е съвестен? В България...? Друг път.
              Fiat Marea 1.8i 16V
              Fiat Tipo 1.4i 8V
              Fiat Punto 1.6i 8V
              www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Е затова в България сме на това положение защото всеки прави каквото си поиска. Законите за за всички.
                Обичам си работата.

Коментар

Re: Край на ксенона?

vankata83 написа:
                  Здравейте колеги! Някой чувал ли е, че вече няма да може да се минава с афтърмаркет ксенон? Днес на прегледа ми казаха, че от догодина не е ли фабричен гориш. Или ще търсим други пунктове разпитвайки ги дали пускат фарове на ксенон. :D
                  След време не само ксенона ще е проблем ами ще искат на прегледа документи затова кой е подменил чистачките,кой е подменил маслото,кой е монтирал гумите,при ремонта на изпускателната система заварките тествани ли са за пукнатини и пропуски.С други думи който напусне последен България да изгаси ламбити и да вземе националния флаг.
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Фаровете с лупи са подходящи за ксенон, докато тези без лупи разсейват много светлина и не би трябвало изобщо да се допуска да бъдат използавани със ксенон. От там идва и проблема с нашите правораздаващи органи. Сульо и Пульо си слагат ксенон на смотаните фарове и пречат на другите участници в движението. Затова нашите "умни" специалисти са решили изобщо да забранят ксенона, защото и те не са наясно с функционалноста на този тип светлини. Аз по друга причина нямам намерение да ползвам ксенон. Ще ми свети много ярко на късите, и като включа дълги няма да виждам на далеко, защото късите остават включени и нищо не се вижда от това което осветяват дългите
                    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Airfan написа:
                      ...скоро ще имаме LED (светодиодни) фарове.Вижте какво мислят от Мерцедес
                      Единственият (засега) Мерседес с изцяло светодиодни фарове е новият CLS. Зад лупата има 60 ватов диод + още два от страни. Това за късите. За дългите има още три диода от долу.Карам по спомен, затова мощностите може да не са точни.
                      Alfa 159 SW 2.4 Ti
                      Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                      "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

gamma написа:
                        Airfan написа:
                        ...скоро ще имаме LED (светодиодни) фарове.
                        Единственият (засега) Мерседес с изцяло светодиодни фарове е новият CLS.
                        LED -овете последните години, като развитие отидоха доста напред, и идеята никак не е лоша. Освен това би трябвало да е по-евтино, и по-просто като изпълнение, от разни "газови" крушки. Колко му е да се вгради този фенер, на мястото на дългите, като за начало. Ксенон ли?
                        00' Bravo 105 JTD

Коментар

Valentin_V написа:
                          Е затова в България сме на това положение защото всеки прави каквото си поиска. Законите за за всички.
                          Напълно съм съгласен с теб. Сега остава да те послушат и от банката и да престанат всеки месец да ми увеличават вноската и лихвата по кредита, въпреки законовия договор, който сме подписали. Лукойл да си вземе поука и да спре да увеличава цената, секунда след покачването на петрола на международните пазари, а да си прави оглушки, когато на същите пазари петрола поевтинее, данъчните да спрат да си смучат от пръстите нови и нови данъци, 20 годишни келеши да препускат с автомобили за по половин милион и да си мислят, че са безсмъртни... ... и още, и още... Аз затова и вече не живея в тази страна; тук където съм, спазвам всички правила и закони, както всички граждани, но знам и виждам, че И институциите го правят стриктно.Сори за спама.
                          Fiat Marea 1.8i 16V
                          Fiat Tipo 1.4i 8V
                          Fiat Punto 1.6i 8V
                          www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

gamma написа:
                            Зад лупата има 60 ватов диод + още два от страни. Това за късите. За дългите има още три диода от долу.Карам по спомен, затова мощностите може да не са точни.
                            Да приемем че си прав и мощностите са точни. Като си помисля само колко светлина вади 1 ват светодиодна лампа, не искам да си помислям какъв прожектор ще е това от 60 вата. Сигурно 1/3 от тия 60 вата ще излитат като топлина, остават 40 вата. А светодиодите са по-ефективни от ксеноновите лампи, които са по 35 вата...

Коментар

Това е бъдещето колеги. Халогенната лампа отива в историята.

Коментар

Working...
                              X