Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не работещи ел. стъкла

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не работещи ел. стъкла

Здр.Колеги имам един проблем с ел.стъклата на Стило 1.9 JTD-2003г.Не работят и не се свалят ходих на диагностикаи ми казаха че е централата която командва стъклата и огледалата,купих втора употреба и я смених но за съжалениестъклата не тръгнаха проверих бушони номер 47и48 оказаха се здрави в форума прочетох,че имат някаква защитапротив счупване която ги блокира но не мога да разбера как да ги пусна отново.Приемам всякакви съвети,но засъжа-ление не съм ел.техник и честно да си призная не разбирам много от жици Блогодаря на Всички горди собственицина марката FIAT

Re: Не работещи ел. стъкла

jmiim написа:
    Здр.Колеги имам един проблем с ел.стъклата на Стило 1.9 JTD-2003г.Не работят и не се свалят ходих на диагностикаи ми казаха че е централата която командва стъклата и огледалата,купих втора употреба и я смених но за съжалениестъклата не тръгнаха проверих бушони номер 47и48 оказаха се здрави в форума прочетох,че имат някаква защитапротив счупване която ги блокира но не мога да разбера как да ги пусна отново.Приемам всякакви съвети,но засъжа-ление не съм ел.техник и честно да си призная не разбирам много от жици Блогодаря на Всички горди собственицина марката FIAT
    Виж буксата ,която е до пантите на вратата. Може би иска почистване///. При мен така реших проблема.
    Fiat BRAVA TD75 - 1997

Коментар

jmiim написа:
      Ей колега нещо те лъжат, какви централи, хората ток правят от динамо, а те за едни стъкла централа ти искат. Каква защита против счупване - да не стават бронирани. Какво ще ми диагностицират на едни стъкла. Това да не е Бентли, нормална кола е. Ама така де, чак се дразня като чета какво са те лъгали. На Брава има едно зелено реле което се намира зад жабката, презапоява се студената спойка и ОК. Дано и при теб да е така, но все пак трябва човек малко да е вещ по въпроса. Успех

Коментар

кола

Да нещо майсторите май трябва да ги смениш Повери ли моторчето дали работи как е буксата на вратата и това реле където колегата казва с една жица и уред може да прозвъниш къде какво отива
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
          Да нещо майсторите май трябва да ги смениш Повери ли моторчето дали работи как е буксата на вратата и това реле където колегата казва с една жица и уред може да прозвъниш къде какво отива
          Ама те не му работят и двете заедно. Ако е само едното, да го мисли човек, а те са двете - значи проблема е общ и не е във вратите.

Коментар

Ами то от вратата на шофьора се командват и лявото и дясното. Така че жиците и за двете стъкла влизат от купето към шофьорската врата.
            Bravo 1.6 / 16

Коментар

кола

е щом е на двете значи трябва да погледне схемата щото едва ли да се ориентира с машината може да се провери централно стъкла за проблем нали са по К линия FiatEcuScan сайта има доста неща за тяхhttp://www.fiatforum.com/stilo/24382...set-click.html

Коментар

Riki888 написа:
                Ами то от вратата на шофьора се командват и лявото и дясното. Така че жиците и за двете стъкла влизат от купето към шофьорската врата.
                Проблема ако е в ключетата на лявата врата, колегата щеше да пише. Проблема при него, според мен, е в подаването на захранване и слабите места са релетата които го подават. Като професионален ел. техник бих казал да се тръгне по веригата и ще си проличи откъде е. Вероятността да е в ключетата е минимална. Ако не идва гориво до двигателя, не търсиме проблема в педала за газта, а в резервоара във бензиновата помпа, нали :D Въпроса е колегата да попадне на майстор който иска да му помогне. Аз не съм ел. техник по коли, затова когато имах същия проблем реших да отида при майстор ел. техник по коли, обясних проблема и проведохме следния разговор: той (майстора) - О-о-о-о-о, пъ то ако знаеш колко е сложно, малей малей-й-й, много си го закъсал аз - Майсторе незнам колко е сложно, но ми кажи колко струва и кога да дойда той - епъ ела утре, ше ти легне по 70лв. на врата аз - добреИ до тук приключи нашия разговор. На следващия ден се захванах сам, станах ел. техник и по коли по неволя, и ми струваше 60-70ст. за един флакон аспирин, от който използвах едно хапче за запояването, понеже нямах паста за запояване и 3-4 часа занимаване докато разбера кое откъде преминава. Така че неволята учи, особено в нашата мила България:D . Успех на всички

Коментар

mihr написа:
                  jmiim написа:
                  Ей колега нещо те лъжат, какви централи, хората ток правят от динамо, а те за едни стъкла централа ти искат. Каква защита против счупване - да не стават бронирани. Какво ще ми диагностицират на едни стъкла. Това да не е Бентли, нормална кола е. Ама така де, чак се дразня като чета какво са те лъгали. На Брава има едно зелено реле което се намира зад жабката, презапоява се студената спойка и ОК. Дано и при теб да е така, но все пак трябва човек малко да е вещ по въпроса. Успех
                  Колега, доста сериозно се изказваш, но все пак - не на място. Колата може да не е Бентли, но не е и Брава. На Бравата може и само едно зелено реле да има, на Лада пък има по една дръжка на всяка врата, свързана с едни жила.... Но на Стило със сигурност не е така. Има си интегриран отделен компютър, който се грижи за тези неща, а е възможно да може и да се диагностицира по-точно само с помощта на компютър и софтуер, а не да се търси на сляпо. Съвсем правилно "майсторите" са предположили, че е възможно да има проблем с централата за управление на ел. стъклата, друг въпрос е, че са разбрали, че не е от това по грешния начин - чрез купуване и смяна. Щом проблемът не е в определно стъкло, то трябва да се прегледа внимателно за слаби връзки към въпросната централа. Да се обърне внимание на всички бушони, като държа да отбележа, че бушон се проверява с мултицет, а не на око

Коментар

ogi28b написа:
                    mihr написа:
                    jmiim написа:
                    Колега, доста сериозно се изказваш, но все пак - не на място. Колата може да не е Бентли, но не е и Брава. На Бравата може и само едно зелено реле да има, на Лада пък има по една дръжка на всяка врата, свързана с едни жила.... Но на Стило със сигурност не е така. Има си интегриран отделен компютър, който се грижи за тези неща, а е възможно да може и да се диагностицира по-точно само с помощта на компютър и софтуер, а не да се търси на сляпо. Съвсем правилно "майсторите" са предположили, че е възможно да има проблем с централата за управление на ел. стъклата, друг въпрос е, че са разбрали, че не е от това по грешния начин - чрез купуване и смяна. Щом проблемът не е в определно стъкло, то трябва да се прегледа внимателно за слаби връзки към въпросната централа. Да се обърне внимание на всички бушони, като държа да отбележа, че бушон се проверява с мултицет, а не на око
                    Благодаря на Всички отговорили на въпроса за проблемните ел.стъкла проверих бушоните номер 47 и 48на око изглеждат здрави. За съжаление не разбирам от мултицет. Как мога да дам ток директно на моторчетоако е възможно разбира се за да видя дали не е проблема в него?Когато натискам бутоните за стъклата сечува едно цъкане и нищо повече. В централата за стъклата влизат три букси и трите букси изглеждатчисти и не са клеясали или нещо подобно Ще се радвам ако има някаква схема или снимки за да видя къдетрбва да има ток или няма когато дам контакт.Благодаря отново на чудесния форум и на всички горди Собственицина прослувутата марка FIAT :D

Коментар

кола

Ако дадеш 12 волта направо на моторчето най много нещо друго да изгориш нали иман и К линия .

Коментар

Working...
                      X