Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Bravo 1.6 16V загрява като се пусне климатика

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Bravo 1.6 16V загрява като се пусне климатика

Здравейте значи проблема е следния,когато карам на климатик и дам повечко зор на колата или дойде на нагорнище, не може да се охлади и започва да загрява,иначе след това като дойде на надолнище си възстановява температурата от /90 градуса/,Да отбележа че и термостата ми е преебан / държи постоянно отворен/ и като е по хладно -зимата загрява трудно и не може да стигне дори и 80 градусаПрилагам снимка да се види къде ми отива стрелката на температурата,снимката е направена мин.седмица на магистрала Тракия
    Прикачени файлове

най-често се получава от замърсяване на ламелите на радиаторите и боклуци между тях. за експеримента, можеш да изчакаш 2 месеца и трябва да започне да ти загрява и при разтоварена кола. решава се така:вземаш една водоструйка, махаш пластмасовата кутия от която смуче въздуха, и окъпваш двата радиатора, ама яко! поне 20 минути - отпред, откъм двигателя, между двата радиатора, бе откъдето можеш. според мен няма нужда да махаш перката.
    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Термостата ти е постоянно отворен, но не знаеш колко отворен. Ако е блокирал в някакво междинно положение е нормално в горещо време и по-голямо натоварване, двигателя да не се охлажда достатъчно. И при студено време да не загравя достатъчно.Карай по-бавно като за начало. :D Почисти радиатора, както казва колегата, и смени термостата.
      Brava 1.9 JTD 100, 2001

Коментар

мерси колеги ще пробвам първо с измиване

Коментар

А втора степен на перката включва ли се? Като се включи стрелката връща ли се насредата?Естествено, че в жегата на климатик при изкачване на нагорнище ще загрее до включване на втора степен - проблем имаш ако тя не се включва или не може да охлади като се включи.
          The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
          Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
          Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Абе каква перка не виждаш ли с каква скорост кара човека перката е фактор в градски условия, според мен термостата трябва да се смени и тогава пак да се пробва, ако не е от него може да се измият радиаторите, но внимателно, че от силна водоструйка може да нагънеш ламелите и тогава охлаждането става мит.
            --Старата ръжда любов не хваща!--
            156 sportwagon 1,9 jtd 115
            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

температурата се връща на 90 градуса само ако стане ражен пътя,ако е на надолнище дори пада под 90И аз си мисля че това се дължи на термостата но сега нямам възможност да го сменя

Коментар

колега, а защо ти свети лампата "дюза" на таблото? заради прецакания термостат, или има нещо друго?
                браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

започнни от радиатора, чисти се обаче със сваляне. след това си оправи термостата и не слушай за перка при 140 извънградско....
                  Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

лампата ми свети защото нямам емулатор на дюзите ,и когато карам на газ светва

Коментар

благодаря за пояснението!аз все пак поддържам водоструйката, като метод за решаване на проблема със загряването. можеш да я държиш по-далече, за да снижиш риска от огъване на ламелите, но все пак ефекта трябва да е осезателен. поне ще знаеш струва ли си свалянето на радиаторите или е някъде другаде проблема.
                      браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

как ще ги почисти без да ги свали? да пръскаш отпред е тъпо, защото всичко влиза във водния радиатор, боклука отива точно там, да пръскаш отзад- откъм двг, става сшото, ама в климатичние радиатор. Като се прави нещо, нека поне е както трябва- включително промивка отвътре, но без никакви препарати или оцет, защото протичат. Освен това ако има калищак между двата радиатора, без сваляне само ще се намокри, но не и изчисти....
                        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

при мен помогна, а я бях докарал до дискотека с климатика миналото лято. включех ли го - за 3 мин. задължително влизаше в червената зона - няма нагоре, надолу. още се чудя как не се прецака за 6 месеца игра с копчето. може би, като се е разкиснала мръсотията, след 15 мин. къпане отпред и отзад, просто да се е стекла между двата радиатора на земята. във всеки случай, вече нямам проблеми, и ако изкара така до края на лятото и се появи проблем отново другото лято пак така ще направя, вместо да разглобявам напълно работеща система с гореща вода под налягане. всеки си решава за него, а горният ми пост беше като предложение да се види дали от това е проблема, защото ако е това, докато се намести мръсотията обратно все ще мине време за да се види ефекта.
                          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Re: Bravo 1.6 16V загрява като се пусне климатика

ivo_fox258 написа:
                            Здравейте значи проблема е следния,когато карам на климатик и дам повечко зор на колата или дойде на нагорнище, не може да се охлади и започва да загрява,иначе след това като дойде на надолнище си възстановява температурата от /90 градуса/,Да отбележа че и термостата ми е преебан / държи постоянно отворен/ и като е по хладно -зимата загрява трудно и не може да стигне дори и 80 градусаПрилагам снимка да се види къде ми отива стрелката на температурата,снимката е направена мин.седмица на магистрала Тракия
                            Колега, моя термостат е нов и също ми загрява до това ниво, но когато работи колата на място и съответно климатика започва да духа по-слабо студено. Около това ниво на стрелката ми се включва втората степен на перката и нагоре не ми отива. А за теб, трябва да си бил с 5 човека, с тази скорост, пълен багажник, и 35-36С на сянка в 14ч. и изкачването да е поне 5км. дълго и пак би трябвало да вдига температура една идея по-малко (все пак караш със 140км/ч) Мисля че със едно качествено измиване на радиаторите ще се оправи проблема. А термостата го смени задължително за зимата, защото ще отидеш на разход 15л/100км. бензин Но е нормално да вдигне температура малко над средата в топло време и работещ климатик. Успех

Коментар

бях сам в колата, със 1 сак в багажника , и като дойде нанадолище карам пак със същата скорост и температурата пада дори на 80 градусав събота или неделя ще гледам да си измия радиаторите

Коментар

Working...
                              X