Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Говорители Фиат пунто.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Говорители Фиат пунто.

Здравейте колеги Имам едно запитване към вас, някой знае ли размера на предните говорители на Fiat Punto ELX 75 16v 1997 г.?Старите са се изпокъсали и бръмчат много неприятно. Също така, може ли да ми препоръчате някоя марка говорители за автомобили.Не съм аудиофил, но опредено искам да ги сменя защото не мога да си слушам музика в колата :D Вие сте!
    It's not the car.
    It's the driver.

Високоговорители са 6.5". За марката гледай да не са български или някои знайни и незнайни китайски боклуци. Отиди в някой магазин накарай ги да ти пуснат 4 - 5 ВГ които отговарят на бюджета ти и си избери тези които свирят най - добре според теб.Гледай да не вземеш само някои с голям магнит, да не се окаже, че не можеш да ги събереш после. (Не се сещам как беше при МК1, но при МК2 този проблем го има.)
    Fiat punto 2001г. 1.9DS 60hp 4.9/100 , 4.4/100

Коментар

Не са на вратите. Те са отпред на таблото. Мисля че са по-малки от 6.5 ’’
      It's not the car.
      It's the driver.

Коментар

http://electron.bg/pioneer-ts876-p-1...Path=21_142_45 - мисля че сега са тезиhttp://electron.bg/kenwood-kfc820ec-...Path=21_142_45 - мисля че и тези ще станатhttp://technomarket.bg/products/0905...gtx-352-mystic - и тези трябва да станат

Коментар

Kecko написа:
          Не са на вратите. Те са отпред на таблото. Мисля че са по-малки от 6.5 ’’
          Отговорих ти по начина по който си беше задал въпроса. ВГ от пред има и във вратите и в таблото. В таблото са ВЧ а в във вратите са двулентови.Най - лесно става като свалиш старите и отидеш с тях в магазина. Да не се окаже после че се различават по начина на закрепване.

Коментар

Бях доло в колата туко що. Точно такива са като от първия линк и са супер изпокъсани..... :D както и да е, на заплата ги свалям и марш в магазина да чуя на кои ще звучат дисковете ми с Гръм н’ тряс (drum n’ bass) Мерси за помоща
            It's not the car.
            It's the driver.

Коментар

Колега 8 сантриметра са ... но няма смисъл да ги сменяш ... Тея дни си играх с таблото ... понеже си монтирах на вратите говорители ... и видях ,че в гнездата за таблото няма киорава дупка да прокараш кабел , камоли за акустика ... Тъй ,че е безполезно да си слагаш нещо различно от пищялка там ...Или да си изрезеш дупки за акустика ... Незнам защо са ги проектирали така ...
              >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Fiat_Punto11 написа:
                Колега 8 сантриметра са ... но няма смисъл да ги сменяш ... Тея дни си играх с таблото ... понеже си монтирах на вратите говорители ... и видях ,че в гнездата за таблото няма киорава дупка да прокараш кабел , камоли за акустика ... Тъй ,че е безполезно да си слагаш нещо различно от пищялка там ...Или да си изрезеш дупки за акустика ... Незнам защо са ги проектирали така ...
                Проектирани са така защото там е предназначено да стоят високочестотни високоговорители които не се влияят от това дали има "дупки" и кабели в таблото.Предната линия е 3 лентова, т.е. нискочестотен + средночестотен се намират във вратата (двулентов високоговорител) + високочестотен в таблото = 3 лентова "компонентна" система.Другия вариант е във вратата да има Широколентов ВГ и ВЧ в таблото или мидбас във вратата и ВЧ в таблото.А ако си направиш труда да погледнеш конструкцията на ВЧ сам, ще си отговориш на въпроса защо таблото е конструирано така

Коментар

В моята каручка няма дупки на вратите за говорител, а за отзад...няма прокарани кабели и ако трябва да си дойдем на думата, адски много ме мързи да прокарам, за това просто ще си сменя тези отпред и ще слушам на тях
                  It's not the car.
                  It's the driver.

Коментар

Марто написа:
                    Fiat_Punto11 написа:
                    Проектирани са така защото там е предназначено да стоят високочестотни високоговорители които не се влияят от това дали има "дупки" и кабели в таблото.Предната линия е 3 лентова, т.е. нискочестотен + средночестотен се намират във вратата (двулентов високоговорител) + високочестотен в таблото = 3 лентова "компонентна" система.Другия вариант е във вратата да има Широколентов ВГ и ВЧ в таблото или мидбас във вратата и ВЧ в таблото.А ако си направиш труда да погледнеш конструкцията на ВЧ сам, ще си отговориш на въпроса защо таблото е конструирано така
                    E незнам ама моите в таблото бяха 2 лентови и изпардиани , в вратите си ги монтирах аз(17 см с фланци аз опел ли нещо такова) ... с доста зор , сега си мисля и задните врати да сложа, от зад имам 2 3 линетови елипси 6 x 9 и един суб басс 10 " неса седи
                    >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Kecko написа:
                      В моята каручка няма дупки на вратите за говорител, а за отзад...няма прокарани кабели и ако трябва да си дойдем на думата, адски много ме мързи да прокарам, за това просто ще си сменя тези отпред и ще слушам на тях
                      Ми направи си

Коментар

Working...
                      X