Проблемът е следения както си карам изведнъж колата ми почва да "забива".Натискам газта и въобще не се наема,а като съм на по-малка скорост почва и да се тресе.Странното е че става само когато съм натиснал педала до около средата,ако съм го натиснал по-леко си работи нормално.Като я освободя от скорост се форсира без проблем.Понякога става и когато стоя на едно място и съм на свободна(почва да се тресе и почти угасва).Другото което е,че е така около 15-20 мин след което се оправя.Става въпрос за Фиат Типо 1.4 i.e DGT.Ако някой си има представа от какво може да е моля да пише,защото почва да става опасно да я карам тая кола.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с електрониката може би ?
Collapse
X
-
Ами не точно.По-скоро е като все едно е угаснала,а като почна да връщам газта тогава придърпва.Попринцип го прави след като я запаля не зависимо дали е загряла или не.Понякога се случва и докато си карам.Днеска ще проверя горивния филтър и дали няма въздух в системата както написа колегата по-горе и ще видя какво ще стане.Fiat Tipo 1.4 i.e
Коментар
-
Вероятните причини са две, значи едната е да е за смяна датчика който се намира на входящия колектор (синия) който е за температурата на инжекциона, а другата вероятна причина е потенциометъра на дроселовата клапа, обаче ако е той по-добре една моно инжекция втора употребаТеоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
Значи баща ми ми каза,че този проблем го е имало преди няколко години и я е закачал на диагностика,сменял е сумати майстори и никой не е успял да открие проблема.Но някак си колата се била "оправила" сама .В понеделник бях при един майстор той ми каза,че е точно от бобината и я смени,но се съмнявам,че това ще реши проблема.Valiosport този датчик който спомена как мога да разбера,че е за смяна,защото не ми се дава повече пари да купувам разни неща без да съм сигурен че трябва.Fiat Tipo 1.4 i.e
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар