Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пукане в говорителите

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пукане в говорителите

Колеги някой знае ли от какво може да се получава пукането в говорителите ми когато слушам на място музика и е усилено на около 50% Пукането се чува само при бас и със сигурност не е от говорителите, защото в движение го няма Направи ми впечетление, че когато изключа усилватела и остава само CD-то да свири няма проблем. Също и ако изключа буксата на тонколоните на CD-то и остава само усилватела да свири пак няма проблем, ама включа ли ги и двете започва да пукат при бас ...
    Теоритиците си лаят, голфа си върви!

колега зимаслял ли се за недостиг на Ток(идва му по малко напрежение) само при запален да ти идва нормално 12+
    Шофирай разумно, на пътя не си сам.
    Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
    Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
    Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

todorshalev написа:
      колега зимаслял ли се за недостиг на Ток(идва му по малко напрежение) само при запален да ти идва нормално 12+
      Колега мислех си го, ама не съм сигурен и реших да питам, може някой колега да се е сблъсквал със същия проблем

Коментар

Е нали ти го казах още на скайпа... Като си на място не им стига тока...Затова става така...
        Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
        Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
        EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Predatorsi написа:
          Е нали ти го казах още на скайпа... Като си на място не им стига тока...Затова става така...
          Абе аз да вида колегите какво ще кажат Откъде да съм сигурен, че е от това като зареждам акумулатора и го качвам на колата и пак така ...

Коментар

По това което описваш и според мен е недостиг на ток в ниските обороти.
            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
              Явно не съм се изказал правилно :D Исках да кажа когато колата е изгасена се получава това, иначе ако е запалена няма проблем

Коментар

Valiosport написа:
                batproho написа:
                Явно не съм се изказал правилно :D Исках да кажа когато колата е изгасена се получава това, иначе ако е запалена няма проблем
                значи си е точно недостиг на ток и моята го правеше по едно време като бях с една 15" в багажника ама смених тубата с по малка и са не го прави прави го пак ама след 1-2 свирене а след 4-5 нема и палене :D :D
                Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Кондензатор ти трябва колега. Или по-дебели кабели до акумулатора. Какво е стъпалото? С каква мощност? Колко А му е предпазителя?
                  O.E.Motorsport

Коментар

oem написа:
                    Кондензатор ти трябва колега. Или по-дебели кабели до акумулатора. Какво е стъпалото? С каква мощност? Колко А му е предпазителя?
                    Стъпалото е Magnat Classic 360 Gladiator 4x90W или 2x180W, бушоните са 2x20A

Коментар

ако въобще издава звук и според теб си свири абсолютно нормално като сила и качество (като изключим пукането) не се бъркай да се вкарваш във филм акумулатори, динама.. Имах го същия проблем малко повече да усиля и почваше да пука. Смени кабелите. Какъв кабел ти е + (кв.) ? Аз оправих проблема с нови кабели от цд-то до усливателя и доста по-дебел (-)
                      Haters Gonna Hate

Коментар

Е колко по дебел бе колега, в таблицата гледах, че за 40А консумация трябва 6 квадрата кабел, аз съм прекарал 8, защото в магазина нямаха по дебел иначе щях да взема 10 квадрата Плюс това съм с една бас каса и няма как дори да мине всичкия този ампераж през кабела ...

Коментар

А от къде подаваш сигнал към усилвателя? Да не му даваш висок входен сигнал? Кабела 8кв. ти е добре за този усилвател. Даже предостатъчен. Погледни и масата за всеки случай. За да си сигурен, че не е от захранване, вземи един друг акумулатор. Сложи го в багажника за проба и вържи стъпалото към него. Ако пак пука значи имаш проблем или в стъпалото или входния ти сигнал е силен или товара от говорителя ти е голям. Какво му е съпротивлението? Какъв е говорителя? Поляритета му спазен ли е? На кората имаш ли говорители? Дефазиране знаеш ли какво е?
                          O.E.Motorsport

Коментар

oem написа:
                            А от къде подаваш сигнал към усилвателя? Да не му даваш висок входен сигнал? Кабела 8кв. ти е добре за този усилвател. Даже предостатъчен. Погледни и масата за всеки случай. За да си сигурен, че не е от захранване, вземи един друг акумулатор. Сложи го в багажника за проба и вържи стъпалото към него. Ако пак пука значи имаш проблем или в стъпалото или входния ти сигнал е силен или товара от говорителя ти е голям. Какво му е съпротивлението? Какъв е говорителя? Поляритета му спазен ли е? На кората имаш ли говорители? Дефазиране знаеш ли какво е?
                            Колега всичко е направено както трябва, сигурен съм защото аз съм го свързвал Сигнал подавам от чинчовете на CD-то, на масата кое да и гледам не ми е ясно Тя си е хваната отзад зад стопа където е хваната на стопове, на реотаните за стъклото, на бензиновата помпа и т.н. Говорителя е 4 ома (колкото трябва да си е), поляритета е спазен и изобщо не е силен даже (8 инча 40W благоевградски), говорители на кората имам ама те са свързани към CD-то. Чувал съм дефазиране, но не знам какво е

Коментар

Значи...взимаш кабел за маса ,дебел колкото плюсовия и махаш старата маса!Така ,както си я хванал ,вероятно му идва слаба...Най-добре я вържи на болта ,който държи машинката на колана...
                              Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
                              Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
                              EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Working...
                              X