Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Брава 1.4 12V не иска да запали!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Здравейте имам проблем със запалването ако може някой да даде някакво мнение по въпроса просто от какво може да е.То е ясно че май ще се ходи на диагностика.Значи става въпрос,че до свещите не отива ток, до бобината отива ток,а след нея няма.Пробвах с нова бобина и пак не иска да запали.Та въпросът ми е дали може да е от датчик на коляновия вал или комутатор.Благодаря!

кола

да не свети кода датчика е първото което може да е ако кабелите на свещите,акумулатора са наред .
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

имобилайзера е махнат на ключа,бобината я изключвам защото е нова и остават датчика и комутатора.За друго си нямам и на идея.Кажете дали може да е от друго проблема?

Коментар

Някой може ли да ми каже с точност къде се намира този датчик на коляновия вал?

Коментар

Re: Фиат Брава 1.4 12V не иска да запали!

lild написа:
          Здравейте имам проблем със запалването ако може някой да даде някакво мнение по въпроса просто от какво може да е.То е ясно че май ще се ходи на диагностика.Значи става въпрос,че до свещите не отива ток, до бобината отива ток,а след нея няма.Пробвах с нова бобина и пак не иска да запали.Та въпросът ми е дали може да е от датчик на коляновия вал или комутатор.Благодаря!
          Сигурен ли си, че преди бобината имаш ток/напрежение? На кои пинове на конектора на бобината го измери?Ако е датчик колянов вал, ECU-то няма да подава сигнал към бобината и разбира се няма да може да запалиш. Самия датчик се намира на гадно място - до маховика от страната на купето. Май без канал няма да може да го достъпиш. За да го провериш трябва осцилоскоп: ако нямаш под ръка - отиваш на смислена диагностика.
          Fiat Marea 1.8 16V ELX

Коментар

Да не си натиснал бутона под седалката докато си чистил колата?
            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Този бутон,който е под седалката няма нищо общо той е когато стане катастрофа и се задейства да блокира бензиновата помпа!

Коментар

lild написа:
                Този бутон,който е под седалката няма нищо общо той е когато стане катастрофа и се задейства да блокира бензиновата помпа!
                За това те пита и колегата - чуваш ли бензиновата помпа като дадеш контакт да подкачва? Освен искра ти трябва и бензин за да запалиш. И как разбра че няма ток след бобината?
                Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Бензиновата помпа се чува като подкачва бензин,а затова как съм разбрал че няма ток след бобината е много просто и елементарно.Проверих дали кабелите на свещите хвърлят искра!

Коментар

Вчера си прибрах колата от този измислен майстор,който казват, че бил най-добрия на италиански автомобили,нищо подобно.Той е махнал само стария датчик на коляновия вал и е сложил нов само да пробва да ли е от него проблема и нищо друго.И колата на другия ден си я намирам случайно при други хора и е седяла цял ден без да я погледнат и то при някакви келеши в един гараж където си нямат изобщо никакво понятие.Този най-добрия майстор който казаха е майстор само на приказки и се намира в Стара Загора в кв"Колю Ганчев" в едни халета работи и се казва ЕТ"Вид" Иван Иванов и кара Ланчия. Колата си я намерих в съседната улица в една голяма локва захвърлена,беше ми сменил и акумулатора,че се разправях с него.Изобщо ако на някой му препоръчват този умник-ВНИМАВАЙТЕ!!!!!!

Коментар

И сега ще видя при кого ще я завлача да я видят.Направо ужас, пълно е с мушеници!!!!

Коментар

spark написа:
                        Да не си натиснал бутона под седалката докато си чистил колата?
                        ilko-gd написа:
                        lild написа:
                        За това те пита и колегата - чуваш ли бензиновата помпа като дадеш контакт да подкачва? Освен искра ти трябва и бензин за да запалиш. И как разбра че няма ток след бобината?
                        И да го е натиснал, проблем няма. Защото при удар бутона отива НАГОРЕ и прекъсва минуса на помпата. При натискане на бутона веригата се възстановява.
                        Stop giving directions, just say "Follow me."
                        Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                        Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Закарах колата на друг майстор и ще видя какво ще каже той,но въпросът ми е какъв може да е проблема щом не са повредени бобината и датчика на коляновия вал?

Коментар

колега, иди на диагностика, не се хвърляй от "майстор" на "майстор" .... Може и ЕКУ-то да не е наред. Моят съвет е: първо диагностика и след това всичко останало.
                            Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                            Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                            Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Колеги въпросът с паленето е разрешен беше се загубила паметта на компа и от бобината е станал проблема.До сега не ми се е случвал такъв проблем,че бобината да се окаже лъжлива.Колата я запалвам и както си работи и угасва и това е със старата бобина с новата няма проблем.Няколко пъти ги разменях и се оказа че старата бобина е направила големия проблем.Ще ми сложат чип за да не се губи повече паметта.

Коментар

Working...
                              X