Здравейте имам проблем със запалването ако може някой да даде някакво мнение по въпроса просто от какво може да е.То е ясно че май ще се ходи на диагностика.Значи става въпрос,че до свещите не отива ток, до бобината отива ток,а след нея няма.Пробвах с нова бобина и пак не иска да запали.Та въпросът ми е дали може да е от датчик на коляновия вал или комутатор.Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Брава 1.4 12V не иска да запали!
Collapse
X
-
lildЕтикети: –
-
lild
имобилайзера е махнат на ключа,бобината я изключвам защото е нова и остават датчика и комутатора.За друго си нямам и на идея.Кажете дали може да е от друго проблема?
Коментар
-
lild
Някой може ли да ми каже с точност къде се намира този датчик на коляновия вал?
Коментар
-
Re: Фиат Брава 1.4 12V не иска да запали!
lild написа:Здравейте имам проблем със запалването ако може някой да даде някакво мнение по въпроса просто от какво може да е.То е ясно че май ще се ходи на диагностика.Значи става въпрос,че до свещите не отива ток, до бобината отива ток,а след нея няма.Пробвах с нова бобина и пак не иска да запали.Та въпросът ми е дали може да е от датчик на коляновия вал или комутатор.Благодаря!Fiat Marea 1.8 16V ELX
Коментар
-
lild
Този бутон,който е под седалката няма нищо общо той е когато стане катастрофа и се задейства да блокира бензиновата помпа!
Коментар
-
lild написа:Този бутон,който е под седалката няма нищо общо той е когато стане катастрофа и се задейства да блокира бензиновата помпа!Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
lild
Бензиновата помпа се чува като подкачва бензин,а затова как съм разбрал че няма ток след бобината е много просто и елементарно.Проверих дали кабелите на свещите хвърлят искра!
Коментар
-
lild
Вчера си прибрах колата от този измислен майстор,който казват, че бил най-добрия на италиански автомобили,нищо подобно.Той е махнал само стария датчик на коляновия вал и е сложил нов само да пробва да ли е от него проблема и нищо друго.И колата на другия ден си я намирам случайно при други хора и е седяла цял ден без да я погледнат и то при някакви келеши в един гараж където си нямат изобщо никакво понятие.Този най-добрия майстор който казаха е майстор само на приказки и се намира в Стара Загора в кв"Колю Ганчев" в едни халета работи и се казва ЕТ"Вид" Иван Иванов и кара Ланчия. Колата си я намерих в съседната улица в една голяма локва захвърлена,беше ми сменил и акумулатора,че се разправях с него.Изобщо ако на някой му препоръчват този умник-ВНИМАВАЙТЕ!!!!!!
Коментар
-
lild
И сега ще видя при кого ще я завлача да я видят.Направо ужас, пълно е с мушеници!!!!
Коментар
-
spark написа:Да не си натиснал бутона под седалката докато си чистил колата?ilko-gd написа:lild написа:Този бутон,който е под седалката няма нищо общо той е когато стане катастрофа и се задейства да блокира бензиновата помпа!Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
lild
Закарах колата на друг майстор и ще видя какво ще каже той,но въпросът ми е какъв може да е проблема щом не са повредени бобината и датчика на коляновия вал?
Коментар
-
lild
Колеги въпросът с паленето е разрешен беше се загубила паметта на компа и от бобината е станал проблема.До сега не ми се е случвал такъв проблем,че бобината да се окаже лъжлива.Колата я запалвам и както си работи и угасва и това е със старата бобина с новата няма проблем.Няколко пъти ги разменях и се оказа че старата бобина е направила големия проблем.Ще ми сложат чип за да не се губи повече паметта.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар