Колата е Браво 97-ма година.Взех я с ксенон преди година и още тогава понякога като включех дългите оставах само на габарит (и халогени, ако съм ги включил).Но след като изгася дългите и ги включа пак си светваха.От 2 месеца насам вече дългите не се включват изобщо.Светкавицата си я имам.Някое реле ли прави проблем или е от лостчето?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с дългите светлини на Браво
Collapse
X
-
ако не се лъжа при дълги светят и двете секции на фара, демек и къси и дълги, при светкавица обаче присветват само дългите. късите пък не са през реле ако пак добре помня четеното и само дългите са през реле. това ме навява на мисълта, че не е от лостчето, щом имаш светкавица...Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
uBaHoBB написа:Абе и аз се чудя дали светеха и късите...мисля че светеха, защото се дразнех че ми свети синкаво от ксенона и отгоре жълто от дългите.Но 1 приятел каза, че късите изгасвали при включване на дълги Иначе при светкавица късите си светят не изчезватLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Проблемът е в лоста, според мен. Щом при превключване гасне всичко - губи се токът в лоста, не прави контакт. Дали светят късите при светкавица (дълги) - зависи от годината на колата. Дългите нямат реле. Късите светят през реле само когато светят дългите, включително и светкавицата като светне - късите пак са през реле. Ако колата е 2000 или 2001 - късите винаги са през реле. Дългите - никога. Следвай съвета на Валентино_88. Преди това може все пак да измериш всичко с мултицета, за да си сигурен.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар