Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странен проблем с ксенон - гасне при превключване

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Странен проблем с ксенон - гасне при превключване

Здравеите колеги . Ппоблема при мен се явява в това че като превключа от дълги на къси понякога изчезват и къси и дълги. трябва да угася фаровете и пак да ги включа и след това светват но това по време на движение не е никак приатно. След това превключвам колкото си искам няма проблем - прави го когато и скимне .колата е фиат мареа ТД100 ,ксенона е китаиски и на късите и на дългите.--БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО--

при мен това го правеше от единия баласт .Мисля че проблема е от слаба връзка + или масовия кабел .Виж си връзките

Коментар

Най-добре е да се преработи схемата. Късите и дългите използват общо реле, което май ти прави мизериите. Има цяла тема за преработката, не е сложно и смятам, че ще ти реши проблема завинаги.
      Fiat Marea 1.8i 16V
      Fiat Tipo 1.4i 8V
      Fiat Punto 1.6i 8V
      www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Дългите не ползват реле, това, за което казваш е само помощно за късите, когато се кара на дълги. Но и аз смятам, че проблемът е точно в това - колата не е подготвена за ксенон.

Коментар

ogi28b написа:
          Дългите не ползват реле, това, за което казваш е само помощно за късите, когато се кара на дълги...
          Тъй де, разтоварва ключа от нарастналия товар. Това не е толкова важно; темата за преработка беше твоя, ако не греша, дай му линк да си оправи инсталацията. Моята не е съвсем универсална.
          Fiat Marea 1.8i 16V
          Fiat Tipo 1.4i 8V
          Fiat Punto 1.6i 8V
          www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Ксенона го направи през релета и на бубинката на релето за късите сложи един кондензатор 2200мф и си готов.

Коментар

Аз лично като монтирам и на дългите ксенон,слагам доид 3А от плюса на дългите към плюса на късите,защото има един интервал при превключване от къси към дълги,в който късите изгасват за мили секунди и това пречи на работата на ксенона и ако е малко по калпав винаги става така(гаснат късите светлини).Диода взима напрежение от дългите(тъи като те светват преди този интервал)и всичко е наред.
              FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

Продължавате да давате всевъзможни идеи, от които реално няма нужда. Решението е просто и ефективно, дори е измислено от инженерите, не от нас.

Коментар

благодаря на всички ще пробвам и двата варианта с диоди и кондензатори само ако може малко повече инфо за варианта с кондензаторите ,кои са релетата и каде точно се намират . Благодаря предварително

Коментар

Re: Странен проблем с ксенон - гасне при превключване

talibanina написа:
                    Здравеите колеги . Ппоблема при мен се явява в това че като превключа от дълги на къси понякога изчезват и къси и дълги. трябва да угася фаровете и пак да ги включа и след това светват но това по време на движение не е никак приатно. След това превключвам колкото си искам няма проблем - прави го когато и скимне .колата е фиат мареа ТД100 ,ксенона е китаиски и на късите и на дългите.--БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО--
                    Колега виж тази тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=36808Не ти трябва нищо друго.Поздрави!
                    Fiat Marea 1.9 JTD

Коментар

Working...
                    X