Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

четене на ecu edc15c5 на jtd105 с galletto1260

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

re

През диагостичната букса не става.Свърваш галето директно на един пин от компа на колата.Утре ще мога да пиша кой беше.
    Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

Re: re

gmg_service написа:
      През диагостичната букса не става.Свърваш галето директно на един пин от компа на колата.Утре ще мога да пиша кой беше.
      Как да не става бе колега? Ти направо изби рибата.

Коментар

благодаря на всички които се опитаха да ми помогна проблема е решен на 3 пиновия преходник китаеца при изработката е обърнал к-линията на мястото на л-линията,след като прозваних линийте на кабела се разбра и след смяната им галетото се свърза без проблем през диагностичната букса
        брава jtd 100 01.

Коментар

А каква е разликата между галето и обикновен адаптер за диагностика. Щом галето прави диагностика е редно и обикновеният адаптер да може да флащва ЕКУ-то. Освен ако самата програма не си търси нещо специално по самият адаптер.

Коментар

chaveto написа:
            А каква е разликата между галето и обикновен адаптер за диагностика. Щом галето прави диагностика е редно и обикновеният адаптер да може да флащва ЕКУ-то. Освен ако самата програма не си търси нещо специално по самият адаптер.
            Има разлика в кабелите. Галето чете и флашва, докато диагностичният само чете.

Коментар

така излезе че и през л-линията на колата може да се прави диагностика,а с галетото само съм чел бин файла с ваг409 се свързвах към екото за диагностика
              брава jtd 100 01.

Коментар

naskobg написа:
                chaveto написа:
                Не съм съгласен.Диагностичният щом трие грешки... значи и той може да флашва.Според мен самият софтуер не може да работи с всеки чип.

Коментар

EDC15... Може и с КL адаптер да се чете/пише, стига някой да напише софт за това.
                  Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

chaveto написа:
                    naskobg написа:
                    chaveto написа:
                    Не съм съгласен.Диагностичният щом трие грешки... значи и той може да флашва.Според мен самият софтуер не може да работи с всеки чип.
                    Не си съгласен, но е така.Едно е да триеш грешки, друго е да флашваш ECU-то. Ако беше кака, нямаше да е нужно да си купувам и двата кабела.Галето чете и трие грешки, но диагностичния не флашва. Но нали трябва дя се изкажем за нищо, което ни е тъмна Индия?

Коментар

http://www.mtx-electronics.com/automotive/page.php?31 Това чете и пише Евро 3 фиатки с кл кабел.

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

naskobg написа:
                        chaveto написа:
                        naskobg написа:
                        chaveto написа:
                        Не си съгласен, но е така.Едно е да триеш грешки, друго е да флашваш ECU-то. Ако беше кака, нямаше да е нужно да си купувам и двата кабела.Галето чете и трие грешки, но диагностичния не флашва. Но нали трябва дя се изкажем за нищо, което ни е тъмна Индия?
                        Щом диагностичният може да трие грешки това значи, че може да изпраща и да приема. Това значи, че е същият адаптор като галето, но самият софтуер (галето) не може да работи с чипа на обикновен адаптор. Първо се научи да можеш да разбереш как работят някой неща и тогава изказвай мнение кое, как и защо мърда.П.С сега разгледах линка на колегата. Сега остава да прочета и флашна ЕКУ-то с обикновен адаптер.Предполагам, че ще стане и предполагам, че отново ще се опитваш да убедиш останалите, че обикновен адаптер "само чете" Yellow_Flash_Colorz_PDT_07

Коментар

chaveto написа:
                          Това значи, че е същият адаптор като галето, но самият софтуер (галето) не може да работи с чипа на обикновен адаптор. Първо се научи да можеш да разбереш как работят някой неща и тогава изказвай мнение кое, как и защо мърда.П.С сега разгледах линка на колегата. Сега остава да прочета и флашна ЕКУ-то с обикновен адаптер.Предполагам, че ще стане и предполагам, че отново ще се опитваш да убедиш останалите, че обикновен адаптер "само чете" Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
                          Пробвах го още вчера, но при мен не проработи не иска да се свърже въобще.

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

chaveto написа:
                            Щом диагностичният може да трие грешки това значи, че може да изпраща и да приема. Това значи, че е същият адаптор като галето, но самият софтуер (галето) не може да работи с чипа на обикновен адаптор. Първо се научи да можеш да разбереш как работят някой неща и тогава изказвай мнение кое, как и защо мърда.П.С сега разгледах линка на колегата. Сега остава да прочета и флашна ЕКУ-то с обикновен адаптер.Предполагам, че ще стане и предполагам, че отново ще се опитваш да убедиш останалите, че обикновен адаптер "само чете" Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
                            Божееееееее, аман от философи. Троши си главата тогава.

Коментар

chaveto написа:
                              Първо се научи да можеш да разбереш как работят някой неща и тогава изказвай мнение кое, как и защо мърда.
                              Ха сега де! Аз пък мисля, че всеки има право да изказва мнение! Не мислиш ли, че тонът ти не е по правилата на форума?
                              ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Виделин Райчинов написа:
                                chaveto написа:
                                Първо се научи да можеш да разбереш как работят някой неща и тогава изказвай мнение кое, как и защо мърда.
                                Ха сега де! Аз пък мисля, че всеки има право да изказва мнение! Не мислиш ли, че тонът ти не е по правилата на форума?
                                Не мисля, че има някакъв проблем с тона. Форум е и всеки има право да изказва мнение. Не е нормално когато аз греша да ми се правят забележки, че съм бил подвеждал хората.А когато някой модератор греши............ и му се казва, че греши и подвежда...... това не е проблем.Колегата не прави разлика между четене и писане (така да го кажа).

Коментар

Working...
                                X