колеги здравейте имам проблем с четенето на екото на марея jtd 105 с galletto1260.Свързвам го с 3pin Преходник към буксата за диагностика но при опит да се свърже не оспява,galletto е китайско както и 3пиновия Преходник .пехдника се свързва за диагностика,а galletto сам го пробвал на пежо и ситроен hdi както и на фиат jtd100 и алфа 156jtd136.Ako има нещо по специално при jtd105 моля някой ако знае да ми помогне.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
четене на ecu edc15c5 на jtd105 с galletto1260
Collapse
X
-
А тази кола зкачал ли си я с друг адаптор.Да не се окаже че проблема е в самата кола.СЕга като се замисля тоси 3 пинов преходник пробвал ли си го на друга кола - JTD 100 с OBD или с 3 пинов е?Аз сега като се замисля, бях си купил преходник към фиатската букса и ди го вързах с кабели. От време на време самият конектор правеше проблеми.Виж ако можеш само с жички от конектора на галетото за по сигурно - да елиминираш лош контакт в ОБД то или в 3 пиновият конектор.Извинявай че ще те питам, ама нали закачаш освен фиатският конектор и този за захранването дето е на фиатският преходник.Bravo JTD 105 '98
Коментар
-
Вземи един мултицет ако имаш и провери фиатският кабел дали има връзка - самият кабел в двата края.Ако има връзка отвори галетото и закачи кабела и тогава пак го прозвъни , но мери вътре на спойките към платката , или на самите пинове вътре в конектора. (Фиатският конектор от единият край, спойките на пиновете на галетото от другият.) Провери и за късо между самите кабели на фиатският конектор.Ако горното няма проблем и колата ти също е наред, проблемът ще е в лош контакт в самият 3 пинов конектор. тогава може да поизкривиш леко пиновете на фиатскят ти кабел и да го пръснеш с спрей или вд40.Ето тука има една схема http://www.rhinopower.org/diag/images/j1962.jpgТи ползваш K-line; GND; +12VТова обаче ти е от към фиатският кабел. Ако искаш да запояваш на конектора на галетото ще се паднат обратно пиновете. Провери номерата преди да започнеш да запояваш.Поздрави и късмет.Bravo JTD 105 '98
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар