Колеги както си карах по магистралата реших да пусна климатика и след минути работа и кеф парното спря тръгна за секунди и пак спря и не тръгна ама как го обясних :D.Четох из форума но не намерих моя проблем на мен не ми работят и 4-те степени на парното.Та има ли някакво реле което да е заминало или пак трябва да свалям таблотоКолата е пунто Мк1 1.6i
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Степените на парното на пунтото заминаха
Collapse
X
-
ами по принцип възможно е и тотално да се е стопил аз 2 пъти съм го сменял 1-я път ми остана само последната степен втория нито една. Мойто няма клима но предполагам че вентилатора ти е отдолу на таблото на пасажерското място залегни и виж реостата съответно е до него вентилатора лесно се пробва свали го и пробвай директно на акумулатораHaters Gonna Hate
Коментар
-
при мен имаше подобен проблем 1 и 2 степен ги имаше 3 и 4 - не! мисля че няма реле за тая работа не съм сигурен при мен се оказа реостата,а решението беше една по-дебела жичка запоена в двата му края отгоре и всичко заспа успех колегаП.С.: иначе колегата quintessenz е прав отдясно под таблото в краката на пасажера се намират реостата и вентилатора и се вижда,сравнително лесно е за сваляне.
Коментар
-
Днеска си поиграх и разбрах че вентилатора е ок върти та се къса с директен ток от акумолатора ама закача ли го одолу няма никои Кое е тва животно реостат до вентилатора има някакво чудо с букса свалих ама само го погледах и си го върнах на мястото щото съм скаран с релета,датчици и т.н.То беше с големина на кибритена кутийка с бушонче отгоре,това ли наричате реостат?
Коментар
-
Punto_Manqk написа:Днеска си поиграх и разбрах че вентилатора е ок върти та се къса с директен ток от акумолатора ама закача ли го одолу няма никои Кое е тва животно реостат до вентилатора има някакво чудо с букса свалих ама само го погледах и си го върнах на мястото щото съм скаран с релета,датчици и т.н.То беше с големина на кибритена кутийка с бушонче отгоре,това ли наричате реостат?Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Punto_Manqk написа:Днеска си поиграх и разбрах че вентилатора е ок върти та се къса с директен ток от акумолатора ама закача ли го одолу няма никои Кое е тва животно реостат до вентилатора има някакво чудо с букса свалих ама само го погледах и си го върнах на мястото щото съм скаран с релета,датчици и т.н.То беше с големина на кибритена кутийка с бушонче отгоре,това ли наричате реостат?FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST
Коментар
-
Punto_Manqk написа:Колеги мотора проверен както казах вече работи,резистора премахнах бушона и сложих по дебела жица и пак няма никои.Тука по форума прочетох за някакви пластинки на самото копче но как да стигна до тях като разглобих под трите врътки няма нищо само една буксичка?
Коментар
-
Преди тоя КОКОШКАРНИК карах кадетт 1.8С е това за мене е кола за 40 000км една смяна на маслото,една задна прожина и една бензинова помпа как мислиш а?А на пунтото за 40 000 км само купето му е заводско всичко друго е сменено,не са коли това хората са казали че има 2 марки коли МЕРЦЕДЕС и всичко останалоЗа мене фиат е нискобюджетен автомобил за хора с много свободно време за да си висат по сервизите :D Не се заяждам а си изказвам мнението то бива бива ама при тея коли е малко в повече,седмица карам месец оправям
Коментар
-
Хм ... баща ми преди 3 години си взе Форд Ескорт 1.6 saphir се води накакъв междинен тунинг 94 година.. купихме го направо от Германия .. ескорта е вече 4та година в него пътува Чехия - България безброй пъти и единствените сменяни неща са масла филтри и накладки ... Преди тоя ескорт беше си докарал друг пак от Германия и го продаде точно за 2 месеца .. сам си направи извода защо го е продал и защо тоя го кара вече 4 години .. Прав си, от марка до марка разлика голяма .. но от автомобил до автомобил е още по голяма
Коментар
-
Punto_Manqk написа:Преди тоя КОКОШКАРНИК карах кадетт 1.8С е това за мене е кола за 40 000км една смяна на маслото,една задна прожина и една бензинова помпа как мислиш а?А на пунтото за 40 000 км само купето му е заводско всичко друго е сменено,не са коли това хората са казали че има 2 марки коли МЕРЦЕДЕС и всичко останалоЗа мене фиат е нискобюджетен автомобил за хора с много свободно време за да си висат по сервизите :D Не се заяждам а си изказвам мнението то бива бива ама при тея коли е малко в повече,седмица карам месец оправямFiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
:D :D :D добре поне ме расмя дал на татко му мерцедеса да ходи на полето а тои кара фиатката и е по доволен,така е аз със CL-ката бера череши сега че не ми се цапа пунтарата :D :D :D И това го очаквах ама .....!БЕЗ КОМЕНТАР ПОВЕЧЕ ЩОМ МЕРЦЕДЕСА Е ПО НИСКО ОТ ФИАТА АЗ УТИВАМ НА МОЯТА ПЛАНЕТА :D П.П МОЛЯ ПИШЕТЕ ПО ТЕМАТА ТОВА НЕ Е ЧАТ СРЕЩА
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар