Някой слагал ли е по-яки задни говорители на Типо и ако да какви? Не говоря да дупчи задната кора, а на фабричното място. Интересуваме има ли ефект т.е. струва ли си инвестицията. По принцип багажника дава добър резонанс, но пък на го пълня с туба не си струва, а и туба и газова бутилка - то май не остана място
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Задни говорители за Типо
Collapse
X
-
Май повече от 10 см говорители не можеш да сложиш а и на най великата фирма да са производство не очаквай кой знае какво от тях. Монтирай си на кората по сериозни говорители събери им кабелите в единия край и сложи букса за секунда ще ги изключваш и ще махаш кората. По принцип най добрия вариант си е тубата в багажника аз вече нямам багажник но и не ми липсва особено засега
Коментар
-
Навремето бях сложил Sony Explode (май бяха двулентови) - определено пееха по-доре от оригиналните. Парадоксалното е, че именно по-доброто качество създаде неочакван проблем: поради по-високата мощност и значително по-големия ход на мембраната (по-добри ниски) започна неприятно да звънти пластмасата, на която е монтиран високоговорителят...Вероятно има начин да се подсили, но ако си прежалиш и остатъка от багажника и забодеш един събуфър, ефектът определено ще е по-добър (проверено!). Между другото, акустиката на Типото (доколкото може да се говори за акустика в автомобила) е доста добра. :Dex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Най-доброто решение за мен е да се направи дървена кора, вместо оригиналната. Така няма да дупчиш, и може да я сложиш и на друга кола после.10см са говорителчетата отзад, но за тоя размер, каквото и да вземеш, не става за бас. Аз съм с туба в багажника, но като си сложа газова, няма да може да е там. Сега съм решил вместо 10 см говорителчета да сложа куполни пищялки + тубата.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Аз сложих 10 см двулентови Thunder на фабричното място. Не очаквах нещо кой знае какво, но бях изненадан от резултата.Напълно приличен бас ( естествено не е като да си със субуфер, но не държа да тептят прозорците на околните сгради като минавам с колата а и препочитам да си запазя слуха).CD-то ми е 4х45 вата Деу като закачих задните колонки директно си извади баса отзад, отделно заради багажника басите стават добри (това някъде в този форум го четох).Отделно има разлика и какво слушаш дали Аудио СД, МП3 или радио разликата в качеството е осезаема.Единствено ме дразни решетката на задните колонки (по скоро няма такава), която е просто едни грозни дупки.Като имам време ще изрежа пластмасата и ще си сложа една хубава решетка.Или другия вариант, който обмислям, т.к. мембраните на колонките са с готин червен цвят.Ще изрежа платмасата да се видят колонките, а под тях ще сложа подстветка от диоди или крушки.А какво ще кажете за нещо подобно+адаптиране на фабричната поставка за документи на вратата.http://www.auto.volgograd.ru/avtovol...ail&vm=1&id=19Carozzeria Touring, Milano
Fiat 124 Touring - моята следваща кола
Коментар
-
vesko написа:Откъде взе тъндърите и к’ви пари?FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
madgogo написа:vesko написа:Откъде взе тъндърите и к’ви пари?Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
Fiat Bravo 1.4 120k.с.
Коментар
-
madgogo написа:Аз сложих 10 см двулентови Thunder на фабричното място. Не очаквах нещо кой знае какво, но бях изненадан от резултата.Напълно приличен бас ( естествено не е като да си със субуфер, но не държа да тептят прозорците на околните сгради като минавам с колата а и препочитам да си запазя слуха).CD-то ми е 4х45 вата Деу като закачих задните колонки директно си извади баса отзад, отделно заради багажника басите стават добри (това някъде в този форум го четох).Отделно има разлика и какво слушаш дали Аудио СД, МП3 или радио разликата в качеството е осезаема.Единствено ме дразни решетката на задните колонки (по скоро няма такава), която е просто едни грозни дупки.Като имам време ще изрежа пластмасата и ще си сложа една хубава решетка.Или другия вариант, който обмислям, т.к. мембраните на колонките са с готин червен цвят.Ще изрежа платмасата да се видят колонките, а под тях ще сложа подстветка от диоди или крушки.А какво ще кажете за нещо подобно+адаптиране на фабричната поставка за документи на вратата.http://www.auto.volgograd.ru/avtovol...ail&vm=1&id=19Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар