Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет за алтернатор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съвет за алтернатор

Здравейте, купих алтернатор втора употреба и искам да го сервизирам. Мислех да сменя само четки и лагери, но се оказа че и пръстените с които контактуват четките са за смяна. При свалянето на пръстените видях, че са залепени за ротора(мислех че са само набити). Някой може ли да ми каже с какво, и евентуално от къде мога да си го купя, а ако неможе да се намери какво лепило да използвам. Поздрави
    FIAT PUNTO 1,7TD ELX

Пръстените са колектора на ротора, така, че началото и края на роторната намотка е запоена за тях. Така, че след като го върнеш и залепиш на мястото му , ще трябва да възстановиш и електрическата верига. Ще ти е доста трудно. Колектора може да залепиш с лепило от рода на Бизон или Локтайт за метал, има го по железарийте за по 7-8лв.УспехАко не се справиш, слагай ротора от стария алтернатор
    FIAT Marea ex
    FIAT Cinquecento 0.9i.e.S ex
    Alfa Romeo 147 1.9 JTDm

Коментар

колекторите само се престъргват. нищо друго.
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Wazmo ясно, щом става с такива лепила, мислех да не е нещо по-особено. Да, това с въстановяването на електрическата веригата ми е ясно и слагането на стария ротор ми е като крайна мярка, ако не се справя с подмяната или частите са прекалено скъпи(но мисля че няма да са). Pakumba, колекторите се престъгват, ако има какво да се престърга, а както е при мен си трябва подмяна. Пускам една снимка за да покажа в какво състояние са.П.П. Въпреки състоянието им, преди да почна да го разглобявам, веднага след като го купих ходих да го проверят дали работи, и си работеше. Дано и след моята намеса пак да работи. Мерси за насоките, утре отивам за части и лепилото.Поздрави.
        Прикачени файлове
        FIAT PUNTO 1,7TD ELX

Коментар

кола

Нямаше ли работещ така и така си го купил да не ремонтираш или са скъпи
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Пиши после за резултата, намерил ли си колектор и от къдеУспех
            FIAT Marea ex
            FIAT Cinquecento 0.9i.e.S ex
            Alfa Romeo 147 1.9 JTDm

Коментар

Здравейте отново, малко развитие по въпроса. Намерих колекторния пръстен, нов от косер струва 8 лева. Днес купих и лепилото, Бизон за метал от една железария. От миналата седмица вече имам и лагерите, така че утре ще сглобявам.П.П. kluchar, въпреки състоянието на колекторните пръстени, алтернаторът си работеше. Както бях написъл в предишния пост, веднага след закупуванто го носих в един сервиз, там го сложиха на стенд и при пробата показа 14,3V. Отворих го само за да сменя лагерите, но както се видя имаше и други неща за подмяна.Поздрави.
              FIAT PUNTO 1,7TD ELX

Коментар

Working...
              X