Здравейте, преди няколко дена си взех въпросните елипси и ги монтирах на бравата. Но не ми харесва как свирят, т. е. един приятел има същите, които свирят много по силно и по чисто от моите. Възможно ли е да трябва да се "разсвирят" известно време за да започнат да свирят както трябва, и ако е така, това "разсвирване" как става.П.П. Моят касетофон е clarion а неговия sony, като моят е по нов и е с по добри възможности за настройка.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за елипси hertz 690
Collapse
X
-
emzo написа:Те че не свирят хубаво, не свирят, но поне виж да не си ги дефазирал.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Интересното при коаксиалните говорители, било дву- или три лентови е, че нужда от разсвирвавне има само основната мембрана. Малките говорителчета за т.нар. среди и високи нямата ход на мембраните и не се нуждаят от разсвирване. То се прави главно, за да може самия говорител (мембраната и гофрата) да "улегне", като това довежда до малка (понякога не толкова) промяна на електроакустичните параметри, а от там и на звука.Колега обясни малко по-подробно какво означава, че не свирят като другия чифт, на твоя приятел.Fiat Bravo 11'97
1.4 12V A/C
Коментар
-
Здравейте на всички и благодаря за отговорите. Сори, че отговарям чак сега, но нямах време да вляза в сайта.След като пуснах тази тема, огледах кабелите и на едната колона бях обърнал плюс-а с минуса. Оправих го и колоните си засвириха нормално. Принципно бях чул, че не е добре да се слушат силно още от началото, затова увеличавам силата на звука след 1-2 часа на определена степен.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар