Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за елипси hertz 690

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за елипси hertz 690

Здравейте, преди няколко дена си взех въпросните елипси и ги монтирах на бравата. Но не ми харесва как свирят, т. е. един приятел има същите, които свирят много по силно и по чисто от моите. Възможно ли е да трябва да се "разсвирят" известно време за да започнат да свирят както трябва, и ако е така, това "разсвирване" как става.П.П. Моят касетофон е clarion а неговия sony, като моят е по нов и е с по добри възможности за настройка.

ами значи проблема не е в плеъра , може да е от кабелите с които си ги вързал но това с въпросното "разсвирване" си е така след няколко дена свирене ще се оправят , но все пак си провери кабелите

Коментар

Те че не свирят хубаво, не свирят, но поне виж да не си ги дефазирал.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
        Те че не свирят хубаво, не свирят, но поне виж да не си ги дефазирал.
        Т.е. да не си обърнал "+" и "-" .Относно "разсвирването" за няколко дни може и да не стане иска си време и задължително на умерена мощност.
        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Интересното при коаксиалните говорители, било дву- или три лентови е, че нужда от разсвирвавне има само основната мембрана. Малките говорителчета за т.нар. среди и високи нямата ход на мембраните и не се нуждаят от разсвирване. То се прави главно, за да може самия говорител (мембраната и гофрата) да "улегне", като това довежда до малка (понякога не толкова) промяна на електроакустичните параметри, а от там и на звука.Колега обясни малко по-подробно какво означава, че не свирят като другия чифт, на твоя приятел.
          Fiat Bravo 11'97
          1.4 12V A/C

Коментар

Здравейте на всички и благодаря за отговорите. Сори, че отговарям чак сега, но нямах време да вляза в сайта.След като пуснах тази тема, огледах кабелите и на едната колона бях обърнал плюс-а с минуса. Оправих го и колоните си засвириха нормално. Принципно бях чул, че не е добре да се слушат силно още от началото, затова увеличавам силата на звука след 1-2 часа на определена степен.

Коментар

Working...
            X