Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Светна лампичката на акумулатора

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Светна лампичката на акумулатора

Здравейте колеги,днес изведнъж се появи този проблем без никакви симптоми преди това.Малко предистория:днес запалих колата и я оставих за 2 мин. да работи на празен ход,след което изведнъж се промени звука на колата.Като тръгнах и забелязах че присвятка лампичката на таблото с акумулаторчето.Продължих да карам и разбрах че светва като натисна спирачката(като има консумация) и като я пусна гасне лампичката.Реших да угася колата и да запаля отново.Запалих я но от тогава насам лампичката не гасне,мерих с мултицет,но не се зарежда акумулатора.Какво се прави в такъв случай?Някой ако е имал такъв проблем моля за помощ.
    1.6 16v Abarth

Погледни при запалена кола дали алтернатора се върти. Провери дари не са му свършили четките
    FIAT Marea ex
    FIAT Cinquecento 0.9i.e.S ex
    Alfa Romeo 147 1.9 JTDm

Коментар

Колега,ремъка го върти ,или имаш предвид да погледна отвътре дали се върти ?Но може ли да се види,не съм наясно,извинявай ако пиша глупости.Как мога да проверя дали са му свършили четките?
      1.6 16v Abarth

Коментар

Еми вади се, и се инспектира визуално.

Коментар

Благодаря,какво трябва да гледам като го сваля?
          1.6 16v Abarth

Коментар

От задната страна на Алтернатора, където е включена клемичката се намират четките. Развиват се две болчета и се вади целия четкодържател. Ако са много къси, значи не правят контакт с колектора и са за смяна
            FIAT Marea ex
            Alfa Romeo 147 1.9 JTDm

Коментар

Много полезно,благодаря колега.Утре ще погледнем,дано да работи някой майстор та да може да помогне.За да се извади четкодържателя трябва да се свали Алтернатора така ли?(Може би отново тъп въпрос..)Погледнах предималко и забелязах,че каквото има вътре се върти(сигурно е нормално де )
              1.6 16v Abarth

Коментар

При 1.6 16V не съм се заглеждал дали може да се извадят четките без да се сваля алтернатора, но ако маже без много ще се улесните :D
                FIAT Marea ex
                Alfa Romeo 147 1.9 JTDm

Коментар

Колега утре ще си каже,ще пиша какво е станало Ще пробваме дали ще стане без да се сваля,надявам се да попадна на човек,който знае какво да прави.
                  1.6 16v Abarth

Коментар

И така колеги,лампичката на акумулатора изгасна.Проблема беше,че генератора е с пукнат корпус на няколко места и ролката доста трудно се въртеше.Майстора ми каза че няма оправяне-да вземам друг.За късмет намери в склада същия и сега няма проблеми вече Дори климатика се оправи,вече не затяга компресора и не пищят ремъците,а тъкмо си купих компресор и сега ми е излишен
                    1.6 16v Abarth

Коментар

Честито :D Запази си стария алтернатор. Все пак има здрави статор, диоди и четки. Може да се ползват
                      FIAT Marea ex
                      Alfa Romeo 147 1.9 JTDm

Коментар

това е изявен проблем при модела, алернатора е горещ и като минеш през локва го облее, защото е много умно сложен най-долу и така се пука
                        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Тъкмо се чудих какво да го правя,но щом може да ми върши работа някога ще му намеря място някъде Така ми каза и майстора-че това бил често срещан проблем при този мотор..Посдрави колеги и безаварийно
                          1.6 16v Abarth

Коментар

Working...
                          X