Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Улис 2,0 JTD всички уреди на таблото отказаха - някакви идеи

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Улис 2,0 JTD всички уреди на таблото отказаха - някакви идеи

    Здравейте, както става видно от заглавието имам проблем с таблото.Колата е Фиат Улис 2,0 JTD 99’ноември.Спирам я пред блока с нормално работещо табло и на следващия ден като я запалих виждам че намам показания на температура, гориво, оборотомер, скоростомер, външна температура, показанията на километрите, уреда за маслото и т.н.т.Всичко което не е лампа с нажежаема жичка не работи....Малко преди това тотално спиране ми отказа показанието за външната температура, но понеже нямах мн.време не съм предприемал нищо по въпроса - а и не е кой знае каква информация без която да не може човек.Обаче без другите неща е гадно - направо ме е страх да тръгна на по-големи разстояния.Давайте идеи, схеми, къде да търся проблема.Предпазител не е, ако някой има идея на двете букси които влизат в таблото, на кое краче какво идва да помага.Даже си мисля ако има накой с такъв автомобил да удари едно рамо да пробваме неговото табло на моята кола и моито на неговата за да мога да разбера поне дали е от таблото - свалянето е отнема 2-3 минути. Ще изпием по една бира няколко пъти за услугата.Колата се намира в Поморие, но в обсег 40-50км. не е проблем да прескоча.
    "ГОТИНО е да си ВАЖЕН, но ПО-ВАЖНОТО е да си ГОТИН"
    кара: Fiat ULYSSE 2.0 JTD

    #2
    За съжаление Улиса не ми е достатъчно познат, за да съм конкретен, но при Фиат този проблем най-често се получава от лоша маса на таблото. Обикновено се взима от металната арматура под него. Независимо, че не разполагаш със схема, нищо не ти пречи да почистиш куплунзите. Много далеч си ми, иначе съм сигурен, че щяхме да немерим ключа от бараката. Успех.
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

    Коментар


      #3
      Такааааа, за сега благодаря на Иван от Бургас които беше така добър за да направим пробата с неговото табло на моята кола и мойто табло на неговата кола.Резултата - за мое огромно съжаление не е нито предпазител, нито лоша маса просто таблото ми е сдало багажа - сега помагайте къде мога да го поправят или от къде да намеря друго /естественно втора ръка защото не ми се мисли колко ще е ново/.
      "ГОТИНО е да си ВАЖЕН, но ПО-ВАЖНОТО е да си ГОТИН"
      кара: Fiat ULYSSE 2.0 JTD

      Коментар

      Working...
      X