Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със стоповете Пунто 1

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със стоповете Пунто 1

Здравеите имам огромен проблем поне за мен е огромен стоповете ми отказаха всичко друго работи(мигачи,светлина за задна, за магла)само стоповете не искат извадих стоп машинката замерих я работи извадих платката на бушоните и там няма нагоряло нищо бушоните са здрави пуснах допълнителна маса пак няма пробвах с пробна лампа и отзад няма + само на стоповете само къде не изкарах целия сноп с кабели който отива до отзад да проверя всеки по отделно .Ако може някои да ми даде съвет ще му бъда много благодарен .Пунтото е 1.6 95-та година

От поста ти не ми става ясно какво има и какво няма. Няма "+" само към крушките на стоповете ли? Ако правилно съм разбрал (машинката и предпазителите, казваш са ОК), тогава прозвъни самия проводник от стоп машинката до задния фар.@edit: Още нещо - как провери машинката? Ако си я тествал само с омметър, това не означава, че работи добре. Тества се натоварена с поне 40W консуматор.
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

ами да ти кажа днес ходих на майстор и той останови че проблема е в таблото с бушоните и ми каза два варианта да ми го направи с отделен предпазител 15лв или да си оставя колата за два дни да ми оправи таблото за скромната сума от 70 лв и аз реших да е първия вариант.Но след като ми го направи така с отделен предпазител като натисна спирачка ми отчита на таблото че имам изгоряла стоп лампа и за сега реших да покарам така и по нататъка като имам свободно време да отворя пак таблото на бушоните и да се опитам да го оправя.Аз го отварях но не видях нищо нагоряло изглежда пожечко трябва да погледна защото проблема е там.

Коментар

Ако си с чек панел (показва кой стоп/габарит/осветление на номер не работи) може в него да е причината. Другото е да е нагоряла клемата на бушона за стоповете, и тъй като това се оправя доста трудно, вариант с отделен бушон не е лош. Питай го, ако става дума за нагорял участък, направо да ти изведе отделен предпазител.
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V
        www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Working...
        X