Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да спра премигването на диоди.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как да спра премигването на диоди.

Направих си подсветка на това термометърче ,обаче когато пусна мигачите или натисна спирачката леко премигва .Та въпросът ми е какво трябва да му сложа за да спра премигването кондензатор изправителен диод или нещо от сорта.
    Прикачени файлове
    FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Кондензатор успоредно на диода като спазваш поляритета.
    Обичам си работата.

Коментар

кола

И при мен някой крушки са сменени с LED диоди и мигат както им скимне
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Могат защото са по чувсвителни към промяната на напрежението но ще пробвам съвета на колегата ,мисля че 25v 1000mf ще е достатъчен.
        FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Кондензатора няма да помогне. Интензитета се променя, защото напрежението леко пада, като се пусне друг консуматор. Предполага, че си пуснал светодиода последователно на резистор и директно на 12 волта.Трябва ти по-ниско, но стабилизирано напрежение. Сложи един стабилизатор 7805 и пак си вържи светодиода с резистор. Ако сега резистора е X ома, сложи след стабилизатора X*5/12, горе долу на половина на стойността му.
          04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Ако се слага кондензатор ще трябва и диод. Иначе напрежението пак ще си пада ако го няма диода. За кондензатор и диод си трябва проба, иначе би трябвало да стане, но ако е само за момент. Другото което си мисля, че ще се получи, напрежението ще пада плавно с кондензатор и диод и може да не се забелязва.Ако не стане така, със стабилизатор ще стане на 100%

Коментар

vgeorgiev написа:
              Кондензатора няма да помогне. Интензитета се променя, защото напрежението леко пада, като се пусне друг консуматор. Предполага, че си пуснал светодиода последователно на резистор и директно на 12 волта.Трябва ти по-ниско, но стабилизирано напрежение. Сложи един стабилизатор 7805 и пак си вържи светодиода с резистор. Ако сега резистора е X ома, сложи след стабилизатора X*5/12, горе долу на половина на стойността му.
              Ама пропуснах да напиша че диодите са 4 свързани последователно и по силен резистор за да светят по слабо че нощем мнодо дразнят,пак ли с същия стабилизатор да сложа.

Коментар

Re: Как да спра премигването на диоди.

dani389 написа:
                Направих си подсветка на това термометърче ,обаче когато пусна мигачите или натисна спирачката леко премигва .Та въпросът ми е какво трябва да му сложа за да спра премигването кондензатор изправителен диод или нещо от сорта.
                Моят съвет е да използваш "генератор на ток", реализиран с някоя лесно достъпна схема - например lm317http://users.telenet.be/davshomepage/current-source.htm
                Fiat Marea 1.8 16V ELX

Коментар

chaveto написа:
                  Ако се слага кондензатор ще трябва и диод. Иначе напрежението пак ще си пада ако го няма диода.
                  Каква е логиката в това???Към автора на темата.По горе беше написано от колегата vgeorgiev,че ти трябва стабилизатор.Свързваш диодите паралелно и им смяташ тока като залагаш на светодиод по 20-22 mA при 2.5 V. Следва закона на Ом и си смяташ съпротивлението.Пример: 4 светодиода-80 mA.Пaда върху съпротивлението ти трябва да е 2,5 V (ако ползваш 7805).Ако ползваш 7808 или 09 тогава ти трябва пад върху съпротивлението 5,5 или 6,6 V.Продължавам примера с 7805.При 2,5 V върху съпротивлението и ток през него 80 mA стойноста му трябва да е 31 ома.Стандартните стойности близо до тази са 27 или 33 ома.Ако искаш да светят по ярко намаляш стойноста с около 2-3 ома,ако искаш светлина с по нисък интензитет увеличаваш стойноста на съпротивлението.
                  AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                  HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                  Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Не съм спец по електроника просто ми е хоби затова предпочитам да питам по няколко пъти може и да изледа тъпо ако е така извинявам се .И по тоя повод да питам мога ли да ползвам трансформатор или интеграл или каквото и да е да сваля напрежението до толкова че да заместя батерия от 1.5 в.

Коментар

dani389 написа:
                      Не съм спец по електроника просто ми е хоби затова предпочитам да питам по няколко пъти може и да изледа тъпо ако е така извинявам се .И по тоя повод да питам мога ли да ползвам трансформатор или интеграл или каквото и да е да сваля напрежението до толкова че да заместя батерия от 1.5 в.
                      Използвай батерия.
                      04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

7805 е интегрална схема на стабилизатор на напрежение 5 V . Има 3 извода - като гледаш надписа на корпуса са:1. вход от 7 до 18 V2. маса - свързваш към маса на колата3. изход - 5 V / 1 А максимален постоянен ток или 2 А импулсен ток, като и в двата скучая се монтира охлаждащ радиатор при ток над 0.5 А през стабилизатора. http://pdf1.alldatasheet.com/datashe.../KEC/7805.html - тук има описание.Но в твоя случй препоръчвам 7809. При по-високо напрежение ти е необходим по-малък ток за една и съща мощност.Направи си ето тази схема, ще ти светят нормално и няма да мигат. Както са свързани тези двата, по същия начин продължаваш и с останалите. За бели или сини светодиоди резисторите са с друга стойност. Охлаждащ радиатор няма да ти трябва. Сори за грозния чертеж, но толова набързо в Paint
                        Прикачени файлове
                        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

iakvvu написа:
                          chaveto написа:
                          Ако се слага кондензатор ще трябва и диод. Иначе напрежението пак ще си пада ако го няма диода.
                          Каква е логиката в това???
                          Не знам, ти ще кажеш.
                          Dido_Lyubenov написа:
                          Но в твоя случй препоръчвам 7809.
                          А 7809 дали ще може от 12-14в да ги направи на 9в стабилизирани. Тези схеми да работят до колкото знам им трябва поне веднъж отгоре напрежението.

Коментар

chaveto написа:
                            iakvvu написа:
                            chaveto написа:
                            Каква е логиката в това???
                            Не знам, ти ще кажеш.
                            Dido_Lyubenov написа:
                            Но в твоя случй препоръчвам 7809.
                            А 7809 дали ще може от 12-14в да ги направи на 9в стабилизирани. Тези схеми да работят до колкото знам им трябва поне веднъж отгоре напрежението.
                            Трябва им на входа да е минимум изходното напреение +2 V. Работил съм с тия чипове и няма проблем. Филтрирсщия кондензатор на изхода компенсира кратките падове на входа.
                            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Стига бе колеги. Един единствен е правилиният отговор и той е генератор на ток. Ако колегата иска светенето да е постоянно трябва генератор на ток. Светодиода си променя ефективността от много фактори - температура, напрежение .....Единственият начин да се компенсират почти е генератор на ток. Колега по-горе му беше предложил LM317. Става само с 1 резистор за шунт. Аз бих го направил импулсен, за да са сведени загубите до минимум.
                              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Working...
                              X