Направих си подсветка на това термометърче ,обаче когато пусна мигачите или натисна спирачката леко премигва .Та въпросът ми е какво трябва да му сложа за да спра премигването кондензатор изправителен диод или нещо от сорта.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да спра премигването на диоди.
Collapse
X
-
Кондензатора няма да помогне. Интензитета се променя, защото напрежението леко пада, като се пусне друг консуматор. Предполага, че си пуснал светодиода последователно на резистор и директно на 12 волта.Трябва ти по-ниско, но стабилизирано напрежение. Сложи един стабилизатор 7805 и пак си вържи светодиода с резистор. Ако сега резистора е X ома, сложи след стабилизатора X*5/12, горе долу на половина на стойността му.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
Ако се слага кондензатор ще трябва и диод. Иначе напрежението пак ще си пада ако го няма диода. За кондензатор и диод си трябва проба, иначе би трябвало да стане, но ако е само за момент. Другото което си мисля, че ще се получи, напрежението ще пада плавно с кондензатор и диод и може да не се забелязва.Ако не стане така, със стабилизатор ще стане на 100%
Коментар
-
vgeorgiev написа:Кондензатора няма да помогне. Интензитета се променя, защото напрежението леко пада, като се пусне друг консуматор. Предполага, че си пуснал светодиода последователно на резистор и директно на 12 волта.Трябва ти по-ниско, но стабилизирано напрежение. Сложи един стабилизатор 7805 и пак си вържи светодиода с резистор. Ако сега резистора е X ома, сложи след стабилизатора X*5/12, горе долу на половина на стойността му.FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
Re: Как да спра премигването на диоди.
dani389 написа:Направих си подсветка на това термометърче ,обаче когато пусна мигачите или натисна спирачката леко премигва .Та въпросът ми е какво трябва да му сложа за да спра премигването кондензатор изправителен диод или нещо от сорта.Fiat Marea 1.8 16V ELX
Коментар
-
chaveto написа:Ако се слага кондензатор ще трябва и диод. Иначе напрежението пак ще си пада ако го няма диода.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
Не съм спец по електроника просто ми е хоби затова предпочитам да питам по няколко пъти може и да изледа тъпо ако е така извинявам се .И по тоя повод да питам мога ли да ползвам трансформатор или интеграл или каквото и да е да сваля напрежението до толкова че да заместя батерия от 1.5 в.FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
dani389 написа:Не съм спец по електроника просто ми е хоби затова предпочитам да питам по няколко пъти може и да изледа тъпо ако е така извинявам се .И по тоя повод да питам мога ли да ползвам трансформатор или интеграл или каквото и да е да сваля напрежението до толкова че да заместя батерия от 1.5 в.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
7805 е интегрална схема на стабилизатор на напрежение 5 V . Има 3 извода - като гледаш надписа на корпуса са:1. вход от 7 до 18 V2. маса - свързваш към маса на колата3. изход - 5 V / 1 А максимален постоянен ток или 2 А импулсен ток, като и в двата скучая се монтира охлаждащ радиатор при ток над 0.5 А през стабилизатора. http://pdf1.alldatasheet.com/datashe.../KEC/7805.html - тук има описание.Но в твоя случй препоръчвам 7809. При по-високо напрежение ти е необходим по-малък ток за една и съща мощност.Направи си ето тази схема, ще ти светят нормално и няма да мигат. Както са свързани тези двата, по същия начин продължаваш и с останалите. За бели или сини светодиоди резисторите са с друга стойност. Охлаждащ радиатор няма да ти трябва. Сори за грозния чертеж, но толова набързо в PaintОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
iakvvu написа:chaveto написа:Ако се слага кондензатор ще трябва и диод. Иначе напрежението пак ще си пада ако го няма диода.Dido_Lyubenov написа:Но в твоя случй препоръчвам 7809.
Коментар
-
chaveto написа:iakvvu написа:chaveto написа:Ако се слага кондензатор ще трябва и диод. Иначе напрежението пак ще си пада ако го няма диода.Dido_Lyubenov написа:Но в твоя случй препоръчвам 7809.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Стига бе колеги. Един единствен е правилиният отговор и той е генератор на ток. Ако колегата иска светенето да е постоянно трябва генератор на ток. Светодиода си променя ефективността от много фактори - температура, напрежение .....Единственият начин да се компенсират почти е генератор на ток. Колега по-горе му беше предложил LM317. Става само с 1 резистор за шунт. Аз бих го направил импулсен, за да са сведени загубите до минимум.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар