При теб това е нормално - при включване на габарити се предполага че е тъмно и се намаля яркостта на таблото да не ти вади очите мисля че има бутон с който се регулира яркостта при включен габарит на няколко степени. Явно като са ги слагали тези табла не са предполагали че ще дойде време когато ще се кара и през деня на фарове
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изчистих я тази маса на двигателя......
Collapse
X
-
По повод слабото светене - има регулатор и често той се прецаква ама ако не се е прецакал просто задръж единия бутон (до тези двата за километража има един с нарисувана една крушка) и то ще започне да изсветлява и като го пуснаеш спира да изсветлява и остава така докато не свалиш акомулатора.Доколкото съм запознат мисля че наистина има някъде стабилизатор по таблото ама не съм го свалял скоро и не помня.ако не греша има един 7805 за захранване на чиповете с 5V и другото е един диод да обира пулсациите по захранване.Като имам време ще го изкормя да видим.Със сигурност трябва да има поне кондензатор за фултър и ако той се прецака има логика да мига така и да си мени показанията при товар.Благодаря!Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
-
stenli написа:При теб това е нормално - при включване на габарити се предполага че е тъмно и се намаля яркостта на таблото да не ти вади очите мисля че има бутон с който се регулира яркостта при включен габарит на няколко степени. Явно като са ги слагали тези табла не са предполагали че ще дойде време когато ще се кара и през деня на фаровеLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Странното е че не ми вади очите изобщо защото не го гледам много много (геврека ми го крие отчасти) понеже седя много странно като карам.Иначе днес правих сериозни наблюдения към таблото и установих следното :При включване на перката колата вдига една черта (10 градуса) и като спре перката чертата си пада обратно.Другото което е ако пусна фаровете съм веднага една черта напред.Смятам да видя каква е потенциалната разлика между двигателя и минуса на колата (купето) за да видя дали проблема е по масите.ако няма ралзика ще видя масата под таблото (там до предпазителите има една клема като тази отпред под фар-а) защото все си мисля че оттам таблото взима маса и ще я почистя.Ако пак не се оправи мисля да разглобя таблото или по-точно да го сменя временно да видя какжо ще се случи.А ако пак не се оправи нямам идея какво ще правя ама трябва някак да го оправя защото това си е много важна информация.Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар