Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Мареа - проблем с чистачките при пускане на фаровете

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Фиат Мареа - проблем с чистачките при пускане на фаровете

    Колеги, търсих из форума и така не открих същият проблем. Когато колата е запалена и работи, както и когато се движи , при пускане на габарити или къси или дълги фарове, ми тръгват чиститачките със скоростта с която вървят когато пръскам течност. За да ги спра, или изключвам фаровете, или пръскам течност и те спират, но след това пак започват когато си поискат. Имам и пръскалки на фаровете, освен нормалните на капака. Докато търсих из темите, видях че май се гледа някакво реле , но къде е то . Май отпред по бронята или покрай самите чистатчките.
    Petrol Engine slogan: Because life begins at 6,000rpm

    #2
    Колега и при мен го има точно същото явление и не мога да разбера от къде идва. Колата дойде така от Италия с монтирано допълнително ключе което изключва изцяло чистачките, явно и там не са могли да го оправят това.
    Fiat Marea SX 1.6. 16V '98
    Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V '99

    Коментар


      #3
      И аз се чудя от къде е , лошото е че сега е толпо и сухо времето, и като тръгнат перата се търкат на сухо и за няколко месеца ми заминават ператата от триенето се закъсват по края
      Petrol Engine slogan: Because life begins at 6,000rpm

      Коментар


        #4
        Колега, ако имаш възможност, изключи захранващите букси на фаровете. Включи отново светлините и ако чистачките пак работят - то почти сигурно е, че проблемът е свързан с козолата с лостовете. С помощта на мултицет ще можеш и това да провериш.

        Коментар


          #5
          Здравейте, проблемното реле се намира в кутия пред акумулатора заедно с релетата за климатика и степените на вентилатора на радиатора (или поне си мисля че са за това ). Голямо черно и пише Valeo. То пуска помпата за пръскалките на фаровете - има голяма консумация и минава през реле. Също така в него влизат сигнал от лоста за чистачките и от фаровете (когато и 2-те са ОК пуска пръскалките). Явно от влагата или нещо друго се омотава и пропуска сигнал от фаровете към чистачките. Извадих го и нямам проблем вече 6-ти месец. Ако искате да ви работят пръскалките на фаровете трябва да си вземете друго, аз не ги ползвам. Иначе симптомите ми бяха 1:1 както ги описва колегата skyline

          Коментар

          Working...
          X