Ето я в по опростен вид :Когато тиристора е запушен тока минава през диода - прекъсната стрелка.Когато е отпушен - през тиристора - непрекъсната стрелка. Т.е. тиристора шунтира горния десен диод.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
спешен въпрос за динамо
Collapse
X
-
Това имам и аз в предвид че в единия полупериод имаме регулируемо рамо.Но това няма особено значение сега.Въпроса е защо му гори чарка на човека.Ако и назад е опукало нещо и ако всичко е залято с епоксидна смола май се отива на подмяна на регулатора с нов или 2 ръка :DАЛ.ПЕТРОВ
FIAT PUNTO 1.2 8V
Коментар
-
май не се изразих както трябва май ще почна от началоизгоря ми реле реголатораслед което се опитахме да го отворим несполучливо,първо прецакахме диодите и охлаждането импосле всичките други елементи освен диодите бяха заляти с някакво лепилои всичко това е в едно радиаторче 6 на 7-8 сантиметра,за лято с нещо като бакелитта ние опитвахме да побългарим схемата с транзистори и там още чарковефабрично няма транзистори
Коментар
-
Да добавя още нещо-напрежението на всеки генератор при непроменящо се възбуждане е право-пропорционално на оборотите-по-високи обороти-по високо напрежение.Ето това твърдение не е съвсем вярно,ако възбуждането е непроменящо се няма как да се покачи напрежението с увеличаване на оборотите.Промяната на оборотите води до промяна на честотата на напрежението.Непроменящо се възбуждане може да се получи при генератор с независимо възбуждане,там просто няма как оборотите да окажат влияние на големината на напрежението.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар