Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Темпомат на Пунто 1.9 JTD 80 к.с.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Темпомат на Пунто 1.9 JTD 80 к.с.

Бих се радвал, ако и други колеги с този мотор се включат в темата и да успееме да подкараме cruise controla и на нашите каляски.Оказа се, че екуто е с 2 кънектора За съжаление схемите и инфото които откривам се отнасят за 85 конявата версия. Някой има ли инфо дали пиновете на екуто са различни при двете версии?Интерестно е дали при дву пиновата машинка на спирачките, ако се подаде 12V на определения пин на екуто, както някой беше дал инфо в темата, няма ли да отпадне функцията за спиране на темопомата при натискане на спирачката? Май е по-добре да се сложи едно реле което да подава 12V при отпуснат педал.Някой има ли идея от къде да намеря инфо за всичките пинове на екуто за моя двигател и къде да проверя коя е версията ми на екуто?По принцип не е ли по-добре тези 12V които се замостват към определените пинове, да им се ограничи тока, за да не му дойде в повече на екуто, незнам просто мисля логично, може би не съм прав за последното.Ето схемите които успях да изровя в нета:
    Прикачени файлове

Хубаво си го замислил и аз бих искал на моето да му сложа такава екстра но.Еку-то на външен вид може би ще е еднакво пиновете също може би ще са там,дали ще са активни е друг въпроса.И най важното много ме съмнява софтуера на еку-то да подържа тази функция след като е няма като екстра в тази кола.Ще следя темата с интерес и успех стискам палци

Коментар

Вчера се порових по буксата на екуто и на въпросните пинове няма кабели, така че ще трябва да се сложат. Някой слагал ли е по буксата кабели, да каже от къде е взел буксичките и как точно ги е мушнал? Аз опитах с един модел букси от захранване на флопи за компютър, но не стана номера - ФЕС-а не отчете включване на cruise control. Или буксата не е дала контакт с екуто или някой бушон може да ми е заминал (забравих да ги проверя).Аз подадох 12V само на пин 53, който е ON/OFF сигнала, но не отчете никаква промяна в показанията за cruise опциите в ФЕС, не ми записа и грешка за спирачката, въпреки че съм с мажинка с 2 кабела.

Коментар

Търси в другите теми за темпомат, има снимки.Общо взето за теба важи темата над тази.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
        X