Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще имам ли проблем за ксеноните на прегледа?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ще имам ли проблем за ксеноните на прегледа?

Колеги днес бях в сервиз за смяна на термостат.Майсторът видя, че съм с ксенон и каза че вече е приет закон за тях и няма да може да се мине преглед с ксенони, а и полицаите ще глобявали.Минах покрай няколко патрулки, които вардеха, но никой не ме спря.Понеделник или вторник ми предстои да минавам преглед дали ще има проблем ?Модерирано заглавиеМодераторски екип на fiat-bg.org
    Renault Modus 1.2 16v 2006
    Fiat Bravo 1.6 16v 1997 - EX

Слухове са още, докато не го напишат в ЗДП - караш си смело.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Един познат в гърция са го лепнали 300 евра за ксенон на лефлекторен фар.
      FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Ами има резон в това,не точно за забрана,но за канализиране на всичко в некви норми,че кат ти светнат 4 или 6 рефлекторни ксенона на някой джип,дето фара ти е на нивото на очите и после 100 метра караш с "опипване"
        Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

tipo33 написа:
          Ами има резон в това,не точно за забрана,но за канализиране на всичко в некви норми,че кат ти светнат 4 или 6 рефлекторни ксенона на някой джип,дето фара ти е на нивото на очите и после 100 метра караш с "опипване"
          :D :D :D :D :D много правилно казано
          Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
          Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
          Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

dani389 написа:
            Значи ако си карам Реното Лагуна или Ситроен C-5 в Гърция - ще ме глобяват ей така, защото колата ми е с ксенон на рефлектори? Невъзможно! Ще ги спукам от съд!

Коментар

ogi28b написа:
              dani389 написа:
              Значи ако си карам Реното Лагуна или Ситроен C-5 в Гърция - ще ме глобяват ей така, защото колата ми е с ксенон на рефлектори? Невъзможно! Ще ги спукам от съд!
              Предполагам говориш за моделите с фабрично поставен ксенон, защото Рено Лагуна започва от 1 минава през няколко фази и след това става на Лагуна 2..........................Ако се глобява ще трябва да се глобява за всичко което е поставено след това и няма някакъв сертификат за качество..........Защото изискванията за ксенон е да има пръскалки на фаровете + автоматично регулиране..................................А с автоматичното регулиране не знам как ще се справите

Коментар

абе пичове карайте си и не се притеснявайте просто си регулирайте фаровете както трябва и няма да пречите на никой въпроса не е във ксенона а в реглажа на фаровете на мене даже повече ми пречат разни тъпнари на който фаровете им осветяват дърветата но сас със нормални крушки. Оправиха престъпността и всички други проблеми сега за ксенон ще се заяждаме...ми те утре и за летите джанти може да измислят закон понеже не са фабрични поставени а са афтърмаркет(повечето де) аз лични ще си карам със ксенон защото с нормалната крушка нищо не се вижда. Ако ми направят нещо ще си търся правата във съда
                Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

mitkosoft написа:
                  абе пичове карайте си и не се притеснявайте просто си регулирайте фаровете както трябва и няма да пречите на никой въпроса не е във ксенона а в реглажа на фаровете на мене даже повече ми пречат разни тъпнари на който фаровете им осветяват дърветата но сас със нормални крушки. Оправиха престъпността и всички други проблеми сега за ксенон ще се заяждаме...ми те утре и за летите джанти може да измислят закон понеже не са фабрични поставени а са афтърмаркет(повечето де) аз лични ще си карам със ксенон защото с нормалната крушка нищо не се вижда. Ако ми направят нещо ще си търся правата във съда
                  Ти от как заслепиш някой и "изпусне" пътя... дири си правата където искаш......Ксенон на обикновен (халогенен както чета, че ги наричат) си е направо за съд.... как и да ги е настроил човека срещу теб, винаги ти дразни много яко очите, докато фабричните поставени на фаровете с лупи не са така......
                  Punto SX 1.7D -57hp 1996 г. Ex
                  Laguna RT 2.2D - 83hp 1995 г. Ex
                  Brava SX 1.6 16v - 103hp 1999 г. Ex
                  Laguna RT 1.9DTI - 98hp 1998 г. Driving
                  Убий скороста - Спаси дете!

Коментар

kokss написа:
                    mitkosoft написа:
                    Ти от как заслепиш някой и "изпусне" пътя... дири си правата където искаш......Ксенон на обикновен (халогенен както чета, че ги наричат) си е направо за съд.... как и да ги е настроил човека срещу теб, винаги ти дразни много яко очите, докато фабричните поставени на фаровете с лупи не са така......
                    Колега моя ксенон беше с колата като я взех.Не знам какъв е и кво е правен обаче фаровете светят точно пред колата и осветяват пътя.Карал съм срещу колата си и мога да кажа, че дразнят по-малко дори и от обикновени фарове.

Коментар

Заговорили сте се тука за ксенони, да изкажа едно голямо възмущение от един Фолксваген Голф 2, който беше с ксенон от тия синьо-лилавите. Голямо псуване падна докато се разминем. Съвсем културно включих дълги и насочих колата към него. Да разбере какво ми беше на мен. Ксенон на рефлекторен фар с разграфено стъкло е нещо много лошо. Разбрах как са се чувствали водачите, каращи срещу мен, когато бях с такива фарове и аз.

Коментар

Има автомобили с лупи при който стъклото отпред също е разграфено. Виждал съм алфи,бмв-та....... техните фарове също дразнят.Фар с лупа на който стъклото е цялото начукано от камъни и пясък е същото ла.....о същата работа е когато е и мръсен и матирал.

Коментар

има лесно колеги слагате нормални крушки преди прегледа и след прегледа пак слагате ксенона...не мисля да си нарушавам осветеността нощно време заради прищявките на глупавите управляващи. Мене като ме заслепяват изроди с с пуснати халогени и ненагласени фарове какво да правя на кой да се оплача или някой който кара на дълги при условие че ме вижда че приближавам
                          Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Пак ненормални истории у нашата държава.Не е ли по лесно да се минава технотест,да се издава сертификат за пригодност и да се ползват без проблемно от преминалите теста.Пак се чудят как да сложат прът в колелото на прогреса.Всеки би се съгласил да даде 20 лева и да си кара спокойно знаейки ,че не пречи на другите и е легализиран.От маса време се приказва за норми за шум и тн. ,а ремуси колкото щеш по улицата.
                            FIAT FORUM BULGARIA
                            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Днес минах преглед и не са ми правили проблем за ксенона

Коментар

Working...
                              X