Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем с тока по сд-то

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

проблем с тока по сд-то

колеги имам странен проблем на сони-то : когато сложа панела дисплей-я не светва , все едно няма ток, но като натисна бутона за ваденето на диск , го изкарва, а като го сложа диска в сд-то си го приема, но пак не тръгва, проблема не е в сд-то ,понеже го слагах на друга кола и си работи , та въпроса ми е знае ли някой откъде може да губи ток коя жица да гледам , мога ли да я хвана с мултицет. п.п. музиката я свалям всяка вечер от съображения за сигурност да не съм дръпнал някой кабел без да искам

Всички СД-та работят с два плюса. Основен и допълнителен. При теб основния(или допълнителния) липсва. Провери куплунга отзад, трябва да имаш постоянно и още едно, зависещо от контактния ключ захранване. Обикновено са червена и жълта жици.P.S. В зависимост от начина на свързване е възможно двата захранващи плюса да са "закъсени". Тогава, обаче няма да имаш описания проблем.
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Едното напрежение е за паметта (настройки, станции и т.н.).Приятел имаше такъв проблем, но как го оправи не знам, предполагам, нещо в ИСО конектора е бил проблема.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Пича казва, че е монтирано на друга кола и бачка без ядове. Какъв конектор? Този на панела? Да, но няма да бачка и на другата кола.
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

Rokambol написа:
          Какъв конектор?
          На колата му естествено.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Значи говорим за едно и също.
            Fiat Marea 1.8i 16V
            Fiat Tipo 1.4i 8V
            Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

и при мене беше така колега, свързах жълт и чарвен заедно и ги сложих на ПЛЮСА от колата който идва и така се оправи :D
              Punto JTD
              http://prikachi.com/images/505/4734505h.jpg

Коментар

jimi69 написа:
                и при мене беше така колега, свързах жълт и чарвен заедно и ги сложих на ПЛЮСА от колата който идва и така се оправи :D
                утре ще тествам този вариант, аз си мислех че първо съм прекъснал някоя жица със свалянето на сд-то от колата, но не знаех коя е всички ми изглеждаха наред, нямаше някоя дръпната, а щом изкарва диска значи не е изгорял бушон нали ?

Коментар

Връзваи жалтия и червения заедно и нямаш ядове никакви.

Коментар

anton4490 написа:
                    Връзваи жалтия и червения заедно и нямаш ядове никакви.
                    Мислиш ли? Те затова ли хората са направили жълт и червен, за да се свържат на едно Сега сериозно пробвай и така със свързването на жълт и червен, но задължително след това замери консумацията на ток. Трябва да е до 30 - 40 милиампера ако си без аларма иначе акумолаторчето ще си замине бързо.Замери и след свалянето на панела на ЦД - то задължително.
                    Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
                    Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

Днес се реших да вържа червения и жълтия кабел на едно , но реших да проверя всички кабели отново . За късмет един от кабелите се е извадил от някаква свръзка с другия към буксата на сд-то свързах го отново и всичко си дойде на мястото. Просто бяха в два различни цвята , съжалявам за глупостите с които ви занимавам , но си мислех ,че е нещо по-сериозно . Благодаря за отзивчивостта !!!

Коментар

Working...
                      X