колеги имам странен проблем на сони-то : когато сложа панела дисплей-я не светва , все едно няма ток, но като натисна бутона за ваденето на диск , го изкарва, а като го сложа диска в сд-то си го приема, но пак не тръгва, проблема не е в сд-то ,понеже го слагах на друга кола и си работи , та въпроса ми е знае ли някой откъде може да губи ток коя жица да гледам , мога ли да я хвана с мултицет. п.п. музиката я свалям всяка вечер от съображения за сигурност да не съм дръпнал някой кабел без да искам
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
проблем с тока по сд-то
Collapse
X
-
Всички СД-та работят с два плюса. Основен и допълнителен. При теб основния(или допълнителния) липсва. Провери куплунга отзад, трябва да имаш постоянно и още едно, зависещо от контактния ключ захранване. Обикновено са червена и жълта жици.P.S. В зависимост от начина на свързване е възможно двата захранващи плюса да са "закъсени". Тогава, обаче няма да имаш описания проблем.
-
jimi69 написа:и при мене беше така колега, свързах жълт и чарвен заедно и ги сложих на ПЛЮСА от колата който идва и така се оправи :D
Коментар
-
anton4490 написа:Връзваи жалтия и червения заедно и нямаш ядове никакви.Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
-
Днес се реших да вържа червения и жълтия кабел на едно , но реших да проверя всички кабели отново . За късмет един от кабелите се е извадил от някаква свръзка с другия към буксата на сд-то свързах го отново и всичко си дойде на мястото. Просто бяха в два различни цвята , съжалявам за глупостите с които ви занимавам , но си мислех ,че е нещо по-сериозно . Благодаря за отзивчивостта !!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар