Здравейте колеги.Имам проблем с индикацията POWER/ECONOMI на таблото.Има теми във форума но нещо не е същото като на моята кола.При мен вакум маркучето отива в едно клапанче, а след това в диджиплекса.От какво може да не работи.Ще прикача и снимка.На нея с 1 е отбелязано клапанчето , а с 2 диджиплекса.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Типо 1.4 DGT проблем с POWER / ECONOMY
Collapse
X
-
Подозирам че това е друг вакум, защото по принцип вакума от сервото има такива клапани. Маркучето или по скоро тръбичката за икономайзера влиза към купето на мястото където влизат кабелите!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
-
Сега пак го гледах колега.Само това маркуче е,то тръгва от дебелата пластмасова тръба на сервото. От един тройник. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=7577
Коментар
-
Махни таблото и виж отзад дали е закачено маркучето. Отново ти казвам.. вакума за икономайзера е една тънка пластмасова тръбичка и излиза там където излизат кабеите от купето. От там трябва да влиза в един тройник към тръбата на сервото. Сега го погледнах и на мойта кола.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Когато клапанчето беше със спукан маркуч, индикацията на икономайзера стоеше непрекъснато на жълто, само на празен ход оставаше на зелено. А дали имат общо, не знам...Икономайзера(синята стрелка, горе) получва инфо от вакуум сензора(червената стрелка), бобината и от ощенезнам къде си. Виж схемата, може би ще ти е от полза.
Коментар
-
Проверих всичко,маркучета,клапанче и всичко си е наред.Зад акумолатора нямам никакъв датчик.Обаче гледах някъде ,че на някой коли се управлява от ел. блока и няма такъв датчик,ама знам ли ,може и да бъркам.Това искам да го оправя понеже откакто отказа да работи ми се вдигна разхода на бензин.
Коментар
-
моето се беше спукало точно там каде влиза вкупето,http://www.youtube.com/watch?v=q19-X...embedded#at=50 (велика )страхлива България
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар