Здравейте колеги, от известно време имам малък проблем със запалването. Колата е фиат брата 1,6, 12 V, 1996г. От време на време бензиновата помпа не се включва при даването на контакт и съответно не подкача гориво. До сега на 10-тото завърнане и си подкачваше и палех без проблем, но снощи не искаше Та днес се хванах и забелязах, че нямам ток до бензиновата помпа, когато дам на контакт. Знам, че трябва да има един пик за 10-тина секунди да ми пусне 12 волта, за да подкачи гориво и после като запаля да си работи постоянно. Реших да тръгна от там към таблото и да търся проблема. Измерих всички бушони - здрави са. Стигнах до едно място в жабката където има 4 релета и ми се струва, че точно там става нещо, защото като ги поразбутам малко и се пооправя, но явно не контактуват добре. Та въпроса ми е знае ли някой кое реле там за какво е или утре да си играя по метода на изключване ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Релета в жабката на Фиат Брава ?
Collapse
X
-
Аларма си има отдавна, не е слагано нищо скоро. Просто един ден реши да не запали след като завъртях ключа и ми направи впечатление, че постоянно свети на таблото лампата за инжекциона. Върнах няколко пъти и тогава забелязах, че и бензиновата помпа не се включва, и след още няколко врътвания на ключа на контакт и в изключено положение и заработи и от месец някъде я карам така, все не намирам време за горката колица. Но снощо вече и тя ме предаде А имаш ли представа кое от 4-те са бушоните, защото на мен и 4-те неща които виждам там ми изглеждат на релета.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар