Колеги, лампата в багажника премигва постоянно което според мен значи че има проблем с масата или прекъснат кабел някъде. Кажете как да открия проблема? Колата е Мареа седан бензин 97г.P.S.Вързал съм едно кабелче за капака и като опра другият му край за кабелите на плафона лампата свети постоянно дори и като затворя капака на багажника
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с плафона в багажника /Мареа седан 97
Collapse
X
-
Колата не е моя и не я познавам добре, затова ако може да ме насочвате за местоположението на елементите за който става въпрос. Това което се вижда като се отвори багажника е само плафона, като този в жабката. В него влиза букса с два кабела, единия е червен а другият червено-черен. Никакви кюлчета не се виждат, дори не мога да разбера как се прекъсва напрежението към лампата като се затвори капака.Fiat Marea HLX TD100 98г.
Коментар
-
viruses79 написа:Колата не е моя и не я познавам добре, затова ако може да ме насочвате за местоположението на елементите за който става въпрос. Това което се вижда като се отвори багажника е само плафона, като този в жабката. В него влиза букса с два кабела, единия е червен а другият червено-черен. Никакви кюлчета не се виждат, дори не мога да разбера как се прекъсва напрежението към лампата като се затвори капака.
Коментар
-
sasho_35 написа:viruses79 написа:Колата не е моя и не я познавам добре, затова ако може да ме насочвате за местоположението на елементите за който става въпрос. Това което се вижда като се отвори багажника е само плафона, като този в жабката. В него влиза букса с два кабела, единия е червен а другият червено-черен. Никакви кюлчета не се виждат, дори не мога да разбера как се прекъсва напрежението към лампата като се затвори капака.Fiat Marea HLX TD100 98г.
Коментар
-
Амбицира ме твоя (и моя) проблем и взех, че се захванах с решаването му. Разбира се, бавно и от време на време Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 На този етап съм установил самовъзбуждане в транзистора, управляващ лампата. За жалост все още не мога да проумея как е реализиран таймера, тъй като в платката няма подходящи за целта кондензатори. Но ще се светна рано или късно. Засега това от мен :D Ето въпросният транзистор:
Коментар
-
viruses79 написа:P.S.Вързал съм едно кабелче за капака и като опра другият му край за кабелите на плафона лампата свети постоянно дори и като затворя капака на багажникаПрикачени файловеStop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
Свети, защото подаваш маса към лампата (синьо 1) и към модула 244 (синьо 2). А в случая масата е управляващ сигнал и модулут 244 си мисли, че капакът е отворен и пуска плюс (червено) към лампата.[/quote]Не съм много вещ по схемите, затова кажете какво да правя конкретно.Fiat Marea HLX TD100 98г.
Коментар
-
Според мен е в микроключето (прекъсвач), което е много фино и с времето не прави хубав контакт.Самото ключе се намира в задния капак, мисля, че беше около самата ключалка (на снимката при Брава явно прекъсвача е не във вратата, а долу в прагчето на багажника).И при мен първо примигваше, после светше много рядко, а сега вече съвсем отказа да свети лампата в багажника. Опитвах се да чопля прекъсвача, но е много дребен и се отказах.Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
-
IvoMarea написа:Според мен е в микроключето (прекъсвач), което е много фино и с времето не прави хубав контакт.Самото ключе се намира в задния капак, мисля, че беше около самата ключалка (на снимката при Брава явно прекъсвача е не във вратата, а долу в прагчето на багажника).И при мен първо примигваше, после светше много рядко, а сега вече съвсем отказа да свети лампата в багажника. Опитвах се да чопля прекъсвача, но е много дребен и се отказах.Fiat Marea HLX TD100 98г.
Коментар
-
Rokambol написа:Ключето е в прага на багажника. Опитай, съмнявам се да е това. Честотата на мигане е прекалено стабилна, за да е проблем в ключето. Поне при мен. За теб не знам какво е точно мигането, разбира се.Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар