Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с плафона в багажника /Мареа седан 97

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с плафона в багажника /Мареа седан 97

Колеги, лампата в багажника премигва постоянно което според мен значи че има проблем с масата или прекъснат кабел някъде. Кажете как да открия проблема? Колата е Мареа седан бензин 97г.P.S.Вързал съм едно кабелче за капака и като опра другият му край за кабелите на плафона лампата свети постоянно дори и като затворя капака на багажника
    Fiat Marea HLX TD100 98г.

Коментар

В багажника имаш ли микроключета като Браво/ Брава? Ако има, провери за окисляване по конактните повърхности.
      Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Колата не е моя и не я познавам добре, затова ако може да ме насочвате за местоположението на елементите за който става въпрос. Това което се вижда като се отвори багажника е само плафона, като този в жабката. В него влиза букса с два кабела, единия е червен а другият червено-черен. Никакви кюлчета не се виждат, дори не мога да разбера как се прекъсва напрежението към лампата като се затвори капака.

Коментар

viruses79 написа:
          Колата не е моя и не я познавам добре, затова ако може да ме насочвате за местоположението на елементите за който става въпрос. Това което се вижда като се отвори багажника е само плафона, като този в жабката. В него влиза букса с два кабела, единия е червен а другият червено-черен. Никакви кюлчета не се виждат, дори не мога да разбера как се прекъсва напрежението към лампата като се затвори капака.
          Ето за тези пластини става въпрос.Те правят контакт с превключвател на капака.Но това е при брава-виж на марея да ли ги има същите.
          Прикачени файлове

Коментар

sasho_35 написа:
            viruses79 написа:
            Ето за тези пластини става въпрос.Те правят контакт с превключвател на капака.Но това е при брава-виж на марея да ли ги има същите.
            Не няма такива пластини.

Коментар

Не е масата. Електрониката за самоизключване се ебава. Имам този проблем от три години, но все няма време за него. Ако някога го оправя (въпрос на време е, имам идея какво точно е скапано), ще пиша.P.S. Махни кабелчето, ще скапеш акумулатора.
              Fiat Marea 1.8i 16V
              Fiat Tipo 1.4i 8V
              Fiat Punto 1.6i 8V
              www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

кабелчето се свързва ръчно при всяко отваряне на капака когато е тъмно разбира се и при затваряне го отвързвам от плафона.

Коментар

Амбицира ме твоя (и моя) проблем и взех, че се захванах с решаването му. Разбира се, бавно и от време на време Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 На този етап съм установил самовъзбуждане в транзистора, управляващ лампата. За жалост все още не мога да проумея как е реализиран таймера, тъй като в платката няма подходящи за целта кондензатори. Но ще се светна рано или късно. Засега това от мен :D Ето въпросният транзистор:
                  Прикачени файлове
                  Fiat Marea 1.8i 16V
                  Fiat Tipo 1.4i 8V
                  Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

viruses79 написа:
                    P.S.Вързал съм едно кабелче за капака и като опра другият му край за кабелите на плафона лампата свети постоянно дори и като затворя капака на багажника
                    Свети, защото подаваш маса към лампата (синьо 1) и към модула 244 (синьо 2). А в случая масата е управляващ сигнал и модулут 244 си мисли, че капакът е отворен и пуска плюс (червено) към лампата.
                    Прикачени файлове
                    Stop giving directions, just say "Follow me."
                    Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                    Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Свети, защото подаваш маса към лампата (синьо 1) и към модула 244 (синьо 2). А в случая масата е управляващ сигнал и модулут 244 си мисли, че капакът е отворен и пуска плюс (червено) към лампата.[/quote]Не съм много вещ по схемите, затова кажете какво да правя конкретно.

Коментар

Според мен е в микроключето (прекъсвач), което е много фино и с времето не прави хубав контакт.Самото ключе се намира в задния капак, мисля, че беше около самата ключалка (на снимката при Брава явно прекъсвача е не във вратата, а долу в прагчето на багажника).И при мен първо примигваше, после светше много рядко, а сега вече съвсем отказа да свети лампата в багажника. Опитвах се да чопля прекъсвача, но е много дребен и се отказах.
                        Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

IvoMarea написа:
                          Според мен е в микроключето (прекъсвач), което е много фино и с времето не прави хубав контакт.Самото ключе се намира в задния капак, мисля, че беше около самата ключалка (на снимката при Брава явно прекъсвача е не във вратата, а долу в прагчето на багажника).И при мен първо примигваше, после светше много рядко, а сега вече съвсем отказа да свети лампата в багажника. Опитвах се да чопля прекъсвача, но е много дребен и се отказах.
                          При първа възможност ще проверя това микроключе и ще пиша за резултата

Коментар

Ключето е в прага на багажника. Опитай, съмнявам се да е това. Честотата на мигане е прекалено стабилна, за да е проблем в ключето. Поне при мен. За теб не знам какво е точно мигането, разбира се.
                            Fiat Marea 1.8i 16V
                            Fiat Tipo 1.4i 8V
                            Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

Rokambol написа:
                              Ключето е в прага на багажника. Опитай, съмнявам се да е това. Честотата на мигане е прекалено стабилна, за да е проблем в ключето. Поне при мен. За теб не знам какво е точно мигането, разбира се.
                              Ключето-прекъсвач е в самия заден капак (поне при моята кола е така). В прага на багажника е отключвалката, задействана през жило от шофьорската седалка.
                              Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

Working...
                              X