Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чистачки - интервален включвател - настройка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Чистачки - интервален включвател - настройка

ЗдравейтеПри мен интервалният включвател на чистачките си работи отлично, но самото време на включване на 1-ва степен е много малко. Предполагам 3 сек. не зная точно, но е малко - ако се движа из никакво време - нито вали нито не вали - това време е малко и чистачките трият на сухо - а ако ги изключа - след 10 сек трябва ръчно да включвам за да виждам, особено нощем, когато насрещните фарове се отразяват по капките по стъклото и не виждаш нищо.Предполагам тази функция изпълнява реле, някъде в таблото. Ако го намеря и разпарчосам има ли тример за настройка?
    Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon

Уфф като знам каква кола караш, няма да се учудя ако има компютър и за чистачката.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ами то на врътката на чистачките нали има едни 3 черти за настройка, които са за интервала на 1ва степен с прекъсванията на чистачките! Пробвай с тях дали ще има някаква промяна!

Коментар

svetljotod написа:
        Ами то на врътката на чистачките нали има едни 3 черти за настройка, които са за интервала на 1ва степен с прекъсванията на чистачките! Пробвай с тях дали ще има някаква промяна!
        степен 0 - около 4-5 сек (аз търся около 8-9 сек)степен 2 по малкостепен 3 още по-малкопоследна степен - почти не спират. (или спират, но много за малко)Емзо, майтапиш ли ме - компа може да управлява плафона в колата, но за чистачките не вярвам, предполагам има едно тъпо реле за време вградено в релето на чистачките .. дали си струва според вас да го изкормя и да го разпарчосам ?!

Коментар

Ами разпартачосай го, тъкмо да видим дали съм прав.Забелязал ли си, че като пуснеш предните чистачки и дадеш задна предавка - задната чистачка се включва сама ? предполагам ми схващаш мисълта
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Да, знам. И затова се чудя и мая дали има кво да човъркам .. макар че не е трудно да дадеш "+" на верига "задна чистачка" докато имаш "+" на верига "чистачки" заедно с верига"задна светлина" .. навремето с брат ми си направихме интервален включвател на чистачките на шкода 120L няма майтап, работи и до днес, със един голям логаритмичен потенциометър .. от 1 мин до 1 сек бе работния диапазон .. ше го търся аз тва време ама .. брата даде идеята че при мъгла джама се мокри много бавно и тогава ти трябва такова време като 1 мин и бе съвършенно прав точно заради това се чудя дали е възможно малко да увелича интервала на включване..

Коментар

Working...
            X