Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде се намира предпазителя за халогените

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Къде се намира предпазителя за халогените

Някой колега знае ли къде е предпазителя на халогените на 1.4 12в понеже не го намирам в панела с бушоните вътре в купето ? А проблема е че като свалях таблото и обърках буксите и сложих буксата на пепелника на мястото на буксата на халогените и замириса на изгоряло и от тогава не светят халогените също и самото копче не свети вече а преди светеше значи или бутона е изгорял или предпазителяПреместена.Модераторски екип на Fiat-bg.org
    Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Ами то бушони има в черната кутия над левия калник ма там са само бушони с голям ампераж, едва ли са го сложили там. На друго място не мисля че има предпазители, утре ще погледна и аз да видя какво ще излезе.
    Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
    Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Халогените не са ли на един и същ бушон с габаритите?Щото без включени габарити не можеш да пуснеш халогените.
      FIAT Bravo GT 1.6 16V 1999 - Pandora's Box
      Единствено в България "селянин" е обидна дума.

Коментар

ми незнам не съм се замислял ще проверя утре
        Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Колега за каква кола става дума. На пунтото бушона за халогените е заедно с релето и се намират над сервото на спирачките. Има един черен капак там, който се държи на 2 болтчета.

Коментар

Fiat Bravo 1.4 12v е колата. Отпреде при двигателя има само бушони с висок ампераж. Битрябвало вътре в купето да е но къде ?
            Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Релета и бушони има зад жабката, мисля че някакво жълто беше за халогените. В интерес на истината, моята фабрично няма, но си сложих на бронята и видях че имам кабели на нея. Та се опитах да ги проследя къде влизат в купето и вътре да намера самото реле едно друго, но не уцелих, та си направих инсталацийката на ново. Така че и на мен би ми било полезно да знам къде е за да видя дали ще ме е яд много
              Fiat Brava 1.4 12V

Коментар

Ами като гледам скицата и на мен не ми е много ясно тея на първия ред от ляво на дясно номер 1 и 2 номер 4 и на втория ред номер 3. има два варианта първия едното са фаровете а другото халогените. и втория едното са късите а другото дългите. ( а къде са за задните светлини). Според мен бушоните за халогените са първи ред номер 4 от ляво на дясно и втори ред номер 3. гледам че има бушон и за усилената задна светлина. ква е логиката халогените да са наврени на друго място не я схващам. Да един колега каза че релето е зад жабката, ма то релето за мигачите е под волана пък бушоните са в това табло . Някой който е сменял ще каже най-добре
                Прикачени файлове
                Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
                Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

незнам гледах в сервизното ръководство и там е даден някъв 20 амперов бушон който според схемата се пада зад касетофона така е според картинката или зад волана и леко нагоре в дясно посока касетофона
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Там нqкъде е колега. Гледах в аутодата и там така е показано. Малко по горе и по в дqсно от другите бушони.

Коментар

mitkosoft написа:
                      незнам гледах в сервизното ръководство и там е даден някъв 20 амперов бушон който според схемата се пада зад касетофона така е според картинката или зад волана и леко нагоре в дясно посока касетофона
                      Според мен си гледал това, дето е показано под номер 293 от картинката, а посоченият предпазител е за халогените.Сега запалката работи ли ... или вече и там няма никой? Релето за халогените е зад жабката .... Като включваш фаровете за мъгла, светва ли лапичката на бутона? Бутона управлява релето - може да се измери дали на релето се появява захранване за да включи фаровете.
                      Прикачени файлове
                      Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
                      http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195

Коментар

кола

В жабката
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Много точен отговор на Skip_01 Обърни внимание на втория му въпрос Колкото до легендата на капака - всички тези символи са описани подробно на няколко места в сервизното ръководство на Браво, а и не само на него. На Браво например едно от местата, където са описани, е страница 383.

Коментар

ами нито светва жълтата лампичка на бутона,,,дори не свети зелената подсветка на бутона дори и бутона за задния фар за мъгла не свети
                            Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Нещо изобщо свети ли и работи ли по тази платка с бутони? Отскоро ли не свети, или отдавна?

Коментар

Working...
                              X