Здравейте колеги. Днес е малко по-хубаво времето и реших малко да се правя на майстор( да си подобря комфорта на возене в колицата ) Та от известно време забелязах, че бутона за стъклата на лявата врата от време на време свети. Тези на шофьорската врата не светят изобщо. Разгблобих бутоните днес с мисълта че имат лампички и да ги сменя или поне да ги проверя ма се оказа че светлината идва от диоди. Направих една снимка да видите за кво иде реч. Та имам няколко въпроса. За лявата врата: понеже от време на време ми прекъсва и говорителя си мисля че причината може да е във връзката между вратата и купето( ще напръскам по нататък контактите със спрей). Като гледате снимката от къде взима захранване диода. Отделно ли от това на самия бутон. До сега стъклата винаги са се вдигали и смъквали без значение дали бутончето свети или не. От какво се е образувал този нагар около пъпките на платката. Може ли диода да се смени като се разпои и запои нов( или е по добре да се смени копчето цяло с такова което свети). Като отида на моргата мога ли да подам напрежение 12V на двете пъпки и така да премеря новия диод. И последно за начина на връзване на инсталацията. На лявата врата има 5 кабела на бутона. На дясната врата двете копчета имат по 4 кабела. Горе долу да обясните за какво служат
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Осветление на бутоните за вдигане и смъкване на стъклата
Collapse
X
-
sok1 написа:Повтори спойките на резисторите и си готов.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
ogi28b написа:И аз така повтарях спойките, на третия път си сложих съвсем нови светодиоди. Сега свети като прожектор, малко се престарах със силата на светене. Някъде из темите имаше снимки...Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo
Коментар
-
kimirai написа:ogi28b написа:И аз така повтарях спойките, на третия път си сложих съвсем нови светодиоди. Сега свети като прожектор, малко се престарах със силата на светене. Някъде из темите имаше снимки...Фиат Типо 1.4 2017г.
Коментар
-
Благодаря на Даниел Спасов, че намери темата вместо мен. Това обаче е мнОООго силно, преди ми харесваше, сега ме дразни. Като го види някой - харесва му, ама не са ми карали колата нощем в пълен мрак - направо ти вади очите. Трябва да си поиграя - да сложа още резистори ( тези май бяха 560 ома, ще сложа пробно 1 и 2 килоома, на 0.125 вата мощност) или пък да сменя светодиодите с по-слаби. Имам едни по-слаби, ама те нещо се светят точно зелено.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар