Днес беше як студ и сутринта си запалих нормално, паркирах колата пред работата и сега вечерта като влизам гледам ми свети лампата на маслото без ключа да съм го вкарал- така е светила явно цял ден и естествено ми беше паднал акумулатора та ме бутаха да запаля. Преди това пак извадих ключа и лампичката пак светеше но с половин интензитет.Та откъде може да е утечката на ток- дали клемореда нещо е залепнал или датчик, жици- нз, нямам идея- ако имате идеи- помагайте.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Светеща лампа на маслото без контакт
Collapse
X
-
Като извадя буксата на дачика за маслото- и лампата за маслото която свети с половин мощност без контакт угасва.Като дам контакт лампата светва силно и като запаля- угасва.като извадя ключа- пак светва с половин сила- да не е датчика- моля за идеи от разбирачите.Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
мисля че утечката на тока ми е през датчика за маслото- по неведоми пътища без да съм на контакт- от таблото с бушоните към него отива + и акомулатора се разрежда, сега съм намислил да отрежа тъпия кабел и да изкарам една лампа от датчика да я гаси, само че да се подава ток на датчика само при контакт отнякъде си, защото в тоя спагетарник кабели, който влиза в таблото няма шанс да видя къде е проблема- просто ще кръцна и изолирам преди датчика за маслото и ще си свържа датчика със проста система от два кабела и лампа, защото никъде не намерих читава схема на таблото с релетата.Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
Ми кое е решение- мисля да сменя цялото табло на бушоните с друго за проба- да не от водиера зимата да е дало нещо окъсяване, иначе си го не обяснявам как ще ми тече тока през веригата на датчика за маслото без контакт.Имам още едно питане- има ли капак който да закрива бушончетата да не можеш да ги ритнеш със снежна обувка, защото моето никога не е имало и си се виждат отдолу?!Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
Колега, казаха ти за масата... провери ли го ??? Натяквам го защото имах подобен проблем на Типо, и се оказа точно това, зацапана клема на "разклонителя" Намира се малко под акумулатора, проследяваш "-" кабел и стигаш до една "плочка" завинтена за купето и закачени за нея с букси кабели, тях провери.Fiat Brava 1,2 16V SX и колело
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар